Ouders in aktie voor behoud van De Dijk.

Vanmorgen hebben rond de 50 ouders en sympatisanten aktie gevoerd voor het behoud van het Montessorionderwijs van De Dijk in Beijum. Zoals bekend wil het bestuur van het openbaar onderwijs in de stad Groningen (O2G2) een fusie tussen De Doefmat en de Dijk. Beiden zouden te weinig leerlingen hebben om zelfstandig door te gaan.
Hoe het onderwijs in die nieuwe fusieschool er precies uit gaat zien, wordt nog uitgewerkt, maar het staat vast dat dit geen Montessori-onderwijs zal zijn. In de hele stad Groningen blijft dan nog maar één school over die dat onderwijs geeft, in Corpus den Hoorn, helemaal aan de andere kant van de stad. Ook uit oogpunt van spreiding zou openblijven van De Dijk al gewenst zijn.

In de aktie van vanmorgen werd de opening van het nieuwe gebouw van De Dijk van januari 2010 – nog geen 3 jaar geleden -bijna tot in detail nagespeeld. Met ranja en champagne werd gevierd dat er eindelijk een nieuw gebouw is gekomen, helemaal ontworpen in de geest van het te geven Montessori-onderwijs. Waarmee de school een nieuwe start maakte.
In de loop van de afgelopen paar jaar heeft de school al weer een aardige leerlingengroei gekregen. Een groei die, nu de plannen voor de fusie al een half jaar bekend zijn, zich hoogstwaarschijnlijk niet zal doorzetten.

Naast deze ludieke aktie is er vanuit de ouders contact opgenomen met de gemeenteraadsfracties. In de komende maanden zal duidelijk worden of de school toch nog kans krijgt zich verder te ontwikkelen als Montessorischool, of dat het daadwerkelijk tot een einde komt voor dit onderwijs in onze wijk.

foto: Bart Luurtsema

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.