Oud & Nieuw in Beijum: organisatie feest in volle gang.

Oud & Nieuw in Beijum: organisatie feest in volle gang – Beijumkrant, 23e jaargang – nummer 10 november 2011

Vorige maand stond in de Beijumkrant een eerste bericht over het komende Oud-en-Nieuwfeest op het parkeerterrein voor Winkelcentrum-West. De organisatie is in volle gang en ik vroeg straathoekwerker Anno Jager van de MJD naar een tussenbalans. Nog niet alles is rond, maar het belooft een spetterend feest te worden voor jong en oud! Er komt een overdekt podium, waar dj’s op oudejaarsavond vanaf een uur of elf swingende muziek de speakers uit zullen laten knallen. Die muziek is heel divers en voor alle oren zal er wat te genieten zijn. Er komt net zoals vorig jaar een groot vreugdevuur, dat aangestoken wordt door een deskundige brandmeester, die er verder de hele nacht voor zorgt dat het vuur mooi en veilig blijft.

Wat er in gaat moet er ook weer uit. Vorig jaar is geklaagd over ‘wildplassen’ tegen huizen en schuurtjes aan. Uiteraard is dat niet de bedoeling. De meeste feestvierders kunnen natuurlijk gewoon even naar huis, maar voor de zekerheid wordt in de buurt een plaskruis geplaatst.

Vanuit het straathoek/jongerenwerk zijn oudejaarsnacht kundige en enthousiaste professionals en vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden, maar richt hun aandacht zich vooral op de jongeren.

Wilt u/wil jij meedenken, meepraten en/of meehelpen om de komende jaarwisseling in Beijum goed en feestelijk te laten verlopen? Of gewoon even een idee of suggestie doorgeven? Neem dan contact op met opbouwwerker Francis Nijdam (mail: f.nijdam@stiel.nl of bel: 06-42452197).

Volgende maand zal de werkgroep Oud & Nieuw voor Beijum (bestaande uit gemeente, politie, MJD-jongerenwerk, Stiel-opbouwwerk, de winkeliers en de Bewoners Organisatie Beijum) het complete programma gereed hebben. De Beijumkrant bericht daar over in het decembernummer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.