Opzet Politiek Eetcafé geslaagd

Het afgelopen donderdag in het Heerdenhoes gehouden Politiek Eetcafé was een groot succes. Het was voor het eerst dat de politiek op deze wijze in gesprek ging met wijkbewoners in aanloop naar de gemeenteraad verkiezingen. De verschillende fracties en wijkbewoners vonden het een mooi en geslaagd idee, ongedwongen en relaxed. De complimenten voor de organisatie, in handen van de Bewonersorganisatie Beijum en de Buurtcentra in Beijum, werden in dank aangenomen.

Complimenten alom …………. maar zeker ook voor Beijum Kookt die de aanwezigen, een veertigtal wijkbewoners en vijftien raad en fractieleden, ruim een uur lang voorzagen van een heerlijk multicultureel buffet en een overheerlijk toetje.

Wijkbewoners en de politica zaten gemengd aan de tafels van dit lekkers te genieten onderwijl pratend en discussiërend over allerlei zaken die men belangrijk vind en stembepalend kunnen zijn.

Jouke Janze, die de avond in goede banen leidde, ving bij de tafels items op die nadien aan alle aanwezigen werden voorgelegd en waarover men zijn mening en standpunt naar voren kon brengen of verdedigen.

Vanuit de wijkbewoners waren vooral huisvesting en het ouder worden in Beijum, de openbare ruimte inclusief de Groene Long, maar vooral ook het grofvuil en Diftar zaken waarover men zich zorgen maakte en het standpunt van de fracties wilde weten. Het laatstgenoemde blijkt een heet hangijzer binnen de Groningse Politiek. Niet alle fracties zijn voor het weer gratis ophalen van grofvuil en tegen de invoering van Diftar ( betere afvalscheiding in huishoudens en betalen per gewicht}. Opvallend is dat de meeste fracties de voornoemde items in hun programma hebben staan.

Omstreeks 20.30 werd het Politiek Eetcafé afgesloten met een dankwoord naar Beijum Kookt, de aanwezigen en was er nog een bloemetje voor de fractieleden. Her en der werd nog wat nagepraat en werden gegevens uitgewisseld.

Deze opzet zal ongetwijfeld zijn vervolg krijgen bij andere wijkbelangen die de komende periode gaan spelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.