Opvang slachtoffers aardbevingen Beijum in nieuw Innersdijk?

In het Dagblad van het Noorden van afgelopen zaterdag stond een groot artikel over ‘zwaar weer’ bij de Zorggroep Groningen, de stichting waar ook Innersdijk onder valt. Vooral de passage over de bouw van het nieuwe Innersdijk roept de nodige vragen op.

Dat de bouw en de tekeningen steeds moesten worden aangepast op grond van een steeds wisselende landelijke regelgeving, was al bekend. De vertraging – oorspronkelijk zou voorjaar 2013 de eerste paal nog in de grond gaan – is grotendeels daardoor verklaarbaar. Dat die vertraging nu tot gevolg heeft dat de bouw weer moet worden aangepast om de zaak ook aardbevingsbestendig te maken, is met de kennis van nu ook wel logisch.

Minder logisch in dat artikel is een passage die over een deel van de invulling van Innersdijk gaat. Haast tussen neus en lippen meldt Margriet Hommes,voorzitter van het bestuur van de Zorggroep, dat de nieuwbouw ‘meteen geschikt voor de opvang van eventuele slachtoffers van aardbevingen in Beijum’. Over het hoe en waarom verder geen woord.

Doet de Zorggroep dit op eigen houtje? Op verzoek van nationaal coördinator Hans Alders? Op verzoek van de gemeente? Heeft ze per ongeluk haar mond voorbij gepraat? Welke rol speelt de gemeente hierin? En al in dit stadium?

In het najaar organiseert de gemeente, samen met o.a. de BOB, een informatieavond over de (gevolgen van de) aardbevingen in Beijum. Wat ons betreft moet al daarvoor duidelijk zijn wat dit betekent. We hebben de gemeente dan ook al om opheldering gevraagd. Zodra we meer weten, is dat hier te lezen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.