oproep voor prokkelmaatjes

Onder de naam Prokkel – dat staat voor een prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking – organiseren we op 7 juni a.s. met een aantal mensen in Beijum een gezellige kookactiviteit. Deze kook activiteit bestaat uit het samen als “koppel” maken van lekkere hapjes die uitgedeeld kunnen worden bij de opening van Stip, later die dag. Een koppel bestaat uit iemand met een verstandelijke beperking en een andere wijkbewoner. Al 15 bewoners van Stichting de Zijlen en NOVO hebben zich aangemeld. Nu zijn we nog op zoek naar hun maatjes!

Wat gaan we doen?

We starten met een lunch in de Boerderijum waar we met elkaar kunnen kennismaking en koppels gevormd gaan worden. Elk koppel vertrekt naar een andere locatie in de wijk waar een wijkkeuken ter beschikking staat.

De koppels maken in twee uur allerlei heerlijke hapjes klaar. Alle koppels worden dan weer opgehaald om naar de Wegwijzer te gaan. Hier is een feestje aan de gang want het Stip (Steun en informatiepunt)  wordt geopend.

De hapjes komen weer ten goede aan de officiële opening van Stip Beijum.

Tijdens dit feest vinden ook allerlei activiteiten plaats waarbij de ‘kookkoppels’ samen andere taken kunnen verrichten. Denkt u bijvoorbeeld aan gasten ontvangen, hapjes ronddelen, drankjes inschenken en gasten begeleiden bij een schildersessie.

Wat vragen we van u?

Wij zoeken bewoners die het leuk vinden om een dagdeel te besteden aan dit programma.  Door uw deelname kunnen u ervaren hoe leuk, eenvoudig en belangrijk het is dat mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten en elkaar beter leren kennen.

Opgeven:

Lijkt het u leuk om op 7 juni een koppel te vormen geef u dan op: U kunt zich aanmelden bij Debora den Haring via onderstaand e-mailadres of telefoonnummer. Of u kunt gewoon langs komen in de Wegwijzer (Ypemaheerd 42) bij Stip. Stip is geopend op dinsdag van 09.00 – 12.00 uur en donderdag van 14.00 – 16.30 uur.

Namens het Prokkelteam,

Met vriendelijke groet,

Debora den Haring, Buurtwerker Beijum

T 06-42635129

E d.denharing@stiel.nl

Over de Verstandelijk gehandicapten 2daagse

De Prokkel 2daagse is een initiatief van acht organisaties die zich bezighouden met ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking. Deze grondleggers willen hiermee aandacht vragen voor maatschappelijke participatie en integratie van mensen met een verstandelijke beperking. Daarbij wordt vooral gekeken naar de mogelijkheden van de verstandelijk gehandicapte, in plaats van naar zijn of haar beperkingen. De rode draad is de ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Zo komt een initiële kennismaking tot stand, die hopelijk leidt tot meer en misschien wel structureel contact. Meer informatie over de Verstandelijk gehandicapten

2daagse leest u op www.prokkel.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.