OPROEP! Kinderburgemeester vraagt jouw hulp!

Meld je aan voor de nieuwe raad van Kinderen.

De gemeenteraad van Groningen wil graag vanaf september 2017 een gemeentelijke raad van Kinderen. Met deze nieuwe Raad van Kinderen wil ik graag nadenken over oplossingen voor kinderen die opgroeien in armoede.

Hoe komt iedereen aan een fiets om naar school te gaan of aan een laptop om huiswerk te maken? Niet iedereen heeft hier altijd geld voor. Misschien heb jij er wel goede ideeën over. In dat geval wil ik je graag uitnodigen om mee te doen aan de Raad van Kinderen. Samen denken we dan mee met de gemeenteraad van Groningen, want die vraagt onze hulp!

Kinderen weten zelf het beste wat je nodig hebt voor een fijne jeugd. Dus het is superslim dat de gemeenteraad hiervoor advies vraagt aan ons. En wij leren daardoor meer over hoe het in de politiek werkt. Maar je moet ook creatief zijn, goede oplossingen bedenken, samenwerken, overleggen en presenteren. Hartstikke interessant dus!

Meld je aan!
Zit jij volgend schooljaar in groep 7 of 8 van de basisschool of in klas 1 of 2 van de middelbare school, en woon jij in de gemeente Groningen? Meld je dan aan! Dit kan je doen door het aanmeldformulier in te vullen en deze naar ons op te sturen. Het aanmeldformulier vind je op de webpagina: www.gemeente.groningen.nl/raadvankinderen.

Groetjes, Javano Zwiers, Kinderburgemeester van Groningen (per september 2017)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.