Openstelling hellingbanen Gerrit Krolbrug

Beste wijkbewoners,

Foto BHS

Allereerst de beste wensen. De hellingbanen bij de Gerrit Krolbrug zijn vanaf vrijdag 12 januari 2024 gereed voor gebruik. Met een officiële opening worden op vrijdagochtend de hekken verwijderd en kunt u weer de vaarweg oversteken. Nu de hellingbanen gereed zijn hoeven fietsers niet meer met de fiets aan de hand de trap op en de trap af. Voor minder mobiele mensen is dit een extra belangrijk moment nu zij na 2.5 jaar weer gebruik kunnen maken van de verbinding over de vaarweg.

De afgelopen maanden is er volop gewerkt aan de hellingbanen en dat heeft de nodige overlast veroorzaakt. De fietsers konden slechts gebruik maken van één fiets-loopbrug en een groot aantal verkeersdeelnemers koos voor de omleidingsroute.
Deze fiets-loopbrug blijft in ieder geval toegankelijk voor voetgangers.

Na de officiële opening bent u op vrijdag 12 januari vanaf 11:00 uur van harte welkom om aan de noordzijde van de Gerrit Krolbrug bij de opgang van de hellingbanen een kop koffie, thee of fris met wat lekkers te halen. Tot 15:30 uur staat de tent voor u open en zijn medewerkers van Rijkswaterstaat en Gemeente Groningen aanwezig om informatie te geven en/of u vragen te beantwoorden.

Ik zie u graag op vrijdag 12 januari 2024 bij de Gerrit Krolbrug!

Met vriendelijke groet,

Ryan Lievaart
Omgevingsmanager Rijkswaterstaat.

 

Originele brief RWS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.