Opening Wij(k)bedrijf Beijum

_dsc8686

Met het zetten van de laatste steken met een  naaimachine aan een werkstuk met het opschrift “wijkwerken Beijum” heeft  wethouder Mattias Gijsbertsen 17 november j.l. officieel het wijkbedrijf wijkwerken Beijum geopend. Het wijkbedrijf is een samenwerkingsverband van het Leger des Heils, Werkpro en Lentis. In zijn openingstoespraak heeft de wethouder weer eens benadrukt hoe belangrijk het is om verbinding met elkaar te zoeken en de krachten te bundelen om je doel te bereiken. Dat het wijkbedrijf in Beijum , zitOost vindt de wethouder zeer gunstig voor de leefbaarheid rondom het plein, zeker met de op handen zijnde komst van het nieuwe Innersdijk en het Derdengebouw.

 

Voordat de wethouder het woord kreeg heeft de directeur van het Leger des Heils, Elzo Edens, alle aanwezigen van harte welkom geheten. Hij heeft Patrimonium in de persoon van de directeur Auke de Vries bedankt voor het beschikbaar stellen van de ruimte voor het wijkbedrijf:  “Je kunt wel zoveel plannen hebben en verbindingen met elkaar aangaan, maar je moet daarbij wel de gelegenheid en ruimte krijgen om je plannen te realiseren”, aldus Elzo Edens.

Elzo Edens directeur Leger des Heil Noord
Elzo Edens directeur Leger des Heil Noord

 

In het wijkbedrijf zijn naast een winkel met hergebruikte goederen een naaiatelier, waar men ook terecht kan voor kleine aanpassingen aan kleren, een werkplaats van Lentis waar houten spullen gemaakt worden die ter plekke te koop worden aangeboden.

Wijkwerken Beijum biedt plaats voor vrijwilligerswerk, dagbesteding, participatiebanen en werkervaringsplaatsen. Voor mensen in Beijum met een behoorlijke afstand tot de arbeidsmarkt door wat voor omstandigheden dan ook is het wijkbedrijf een prima gelegenheid om de isolatie en eenzaamheid te doorbreken.

 

 

2 reacties op “Opening Wij(k)bedrijf Beijum

  1. Als het maar niet ten koste gaat van bestaande werkgelegenheid is en de aansturing goed is want daar makeert het nog wel eens aan verder een goed initiatief

  2. De Kleine Klusserij vind dit weer een superactie om de samenwerking van bedrijven en instellingen en bewoners te bevorderen????

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.