Opening expositie Ina Walvis

Op zondag 28 april is door Marijke Langius de expositie van kunstenares Ina Walvis geopend. Marijke sprak tijdens de opening over de ‘zen’ uitstraling van de werken van Ina. Ze gaf aan dat de werken veel discussie gaven, waar Ina aanvulde dat dat precies de bedoeling is van haar expositie. Ina wil de beschouwers de kans geven haar expositie te beleven en waar nodig in gesprek te gaan over de werken.

De expositie werd geopend door het maken van een doek waarop de bezoekers zelf met een kwast, spons of vingers hun creativiteit de vrije loop konden laten. Aan de ruime hoeveelheid bezoekers was direct te merken dat dit het ijs brak, en zo ook een goede representatie gaf van de werken van Ina. “Het gaat om de beleving van het werk door de beschouwer, dat is ook de reden dat ik geen titels geef aan mijn werk. Ik werk conceptueel, speel met verf en kleuren, de toets, substantie en lichtinval”, aldus Ina.

Ina geeft aan niet specifiek geïnspireerd te zijn voor deze werken, maar dat ze zich erg goed kan vinden bij de werken van de kunstenaar Mark Rothko. “Hij speelt op een geweldige manier met kleuren. De simpliciteit en het abstract in zijn werken spreken mij erg aan”. Met haar creatieve achtergrond maakt Ina graag wat er op dat moment in haar opkomt, en dat laat deze expositie goed zien.

De abstracte werken hebben als basis drie kleuren; zwart, wit en rood. Een terugkerend thema in deze expositie is de cirkel. De topstukken echter, hebben de kleuren blauw, geel en rood. Deze werken zijn opgehangen op een rode muur, waardoor de werken flink in het oog springen en daarom ook veel stof geven tot discussie.

Na het nuttigen van de heerlijk hapjes die speciaal voor deze opening zijn samengesteld, kon men de werken bezichtigen en met elkaar en de kunstenares in gesprek gaan over de werken. Een expositie die zeker de moeite waard is om te bezoeken.

De expositie van Ina Walvis is nog t/m 30 mei te bewonderen in Atelier Pand 49. Het pand is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 13.30 – 17.00 uur. Elke derde zaterdag van de maand is er ‘Open Atelier’.  Iedereen is dan welkom om zelf aan de slag te gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.