Opening expositie Fred Jager

Op zondag 24 maart opende Marijke Langius de feestelijke expositie van Fred Jager in Atelier Pand49. Fred Jager hield zelf een toespraak en zette nadat hij over zijn bijzondere sculpturen had verteld, de vrijwilligers van Atelier Pand49 in het zonnetje met een roos en een presentje. Na het officiële gedeelte konden de bezoekers, die in grote getale waren gekomen, genieten van muziek van de band ‘Nuchter’ en uiteraard van de heerlijke hapjes.

De Groningse beeldende kunstenaar Fred Jager staat bekend als een beetje eigenzinnige, vrije kunstenaar. Zijn werken zijn dan ook zowel disciplinair als eigen stijl te beschouwen.

Fred is van oorsprong restaurateur. Sinds 1993 houdt hij zich volledig met kunst bezig. In zijn werk herken je de fascinatie voor sculptuurachtige vormen in de natuur, gevormd door erosie van wind en water, op het land of de zeebodem.

Fred boetseert als het ware zijn schilderijen. Hij verwerkt een speciaal vloeibaar mengsel, op schilderslinnen of paneel, tot het gestold is. Het resultaat bestaat uit kleurige, driedimensionale, gewelfde, pokdalige of gerimpelde zeebodems met uitstulpingen, zoals kraters en zwamachtige groeisels, die de ware zeeduiker onmiddellijk herkent als zeewezens, half plant half dier.

De expositie van Fred Jager is tot 25 april te zien in Atelier Pand 49. Het pand is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 13.30 – 17.00 uur. De derde zaterdag van de maand is er Open Atelier.  Iedereen is dan welkom om zelf aan de slag te gaan. Uiteraard kan men dan de expositie bekijken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.