Op zoek naar voedsel in beijum

Tijdens de Open Dag van de Boerderijum op zondag 25 mei lopen de wijknatuurgidsen van Beijum weer graag met belangstellenden door de wijk en de natuur. Het thema, dit keer: op zoek naar voedsel.

Beijum staat bekend als de groenste wijk van Groningen. Tijd om te ontdekken waarom! Vrijwillige wijknatuurgidsen van Natuurmonumenten verzorgen in de zomermaanden voor NDE maandelijks natuurexcursies voor iedereen die de nabije natuur wil ontdekken. Ga op pad en kijk eens met andere ogen naar je omgeving!

Op zoek naar voedsel
Eerder dit jaar verzorgden de wijknatuurgidsen themawandelingen over de lente. Het thema in mei is: op zoek naar voedsel. Om in leven te blijven moeten bijna alle dieren eten, net als wij. Er zijn planteneters, vleeseters en alleseters. Vaak kun je aan een dier wel zien wat het eet, bijvoorbeeld aan de vorm van de tanden (bij zoogdieren) of aan de snavelvorm (bij vogels). Ook de meeste insecten moeten eten; daarvoor hebben ze allerlei verschillende strategieën ontwikkeld. Maar hun voedsel werkt niet altijd mee: sommige planten hebben stekels, smaken vies of zijn giftig, en de meeste prooidieren zitten niet rustig te wachten tot ze opgegeten worden.

Ouders en kinderen
Zondag 25 mei kun je met de wijknatuurgidsen erop uit om eens goed te kijken naar ‘eten en gegeten worden’ in de natuur. Neem fietsen mee!  Mogelijk wordt er eerst een stukje gefietst. Om 10.30 uur is er een wandeling speciaal voor ouders met kinderen. Om 14.00 uur is er een wandeling voor oudere kinderen en volwassenen. Startpunt: de Boerderijum aan de Beijumerweg 19c. De excursie duurt anderhalf uur, is gratis en is geschikt voor alle deelnemers vanaf 6 jaar. Opgave is niet nodig, maar vol is vol.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.