Op huwelijksreis naar….Beijum, jawel!

“Ik stel mijn huis tot hun beschikking zodat ze een heerlijke ‘voyage de noce’ krijgen.”

Hoe is dit gekomen? Mijn (wijlen) man Richard Vernet, onze zoon Dylan en ik kwamen eind 2006 hier te wonen. In eerste instantie voor korte duur, want we zouden op zoek naar een koopwoning in de omgeving. Echter, het lot bepaalde anders, na 2 jaar werd Richard plotseling ziek. Zijn lichaam bleek een niertumor a 1.5 kilo te huisvesten. Verwijdering van de nier+tumor hielp niet en hij heeft deze dimensie 3 maanden na de diagnose helaas moeten verlaten.
Hoewel…..soms voel ik hem nabij en verdenk een van de vele kraaien ervan boodschapper te zijn.

Philippe (broer van Richard) heeft hierdoor Beijum op een wat aparte manier leren kennen. Tijdens het stervensproces van zijn broer. Waarbij trouwens de rest van de familie en vrienden ook allemaal zijn gekomen.

Zijn vrouw, Magali, was nog nimmer in Nederland geweest. Tot zij vorig jaar in de zomer 2 weken kwamen. Philippe om aan Magali de omgeving te laten zien waar hij zijn broer zo liefdevol heeft verzorgd en om haar kennis te laten maken met Nederland.

Ik kreeg ergens tijdens deze 2 weken het bericht; “Het is zover, wij fietsen nu net zo snel als de Groningers!” Ze genoten van alles en willen daarom hun huwelijksreis hierheen maken.

Ilse Vernet-de Graaf

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.