Ook ruimte voor graffiti in Beijum?

Op voorstel van de ChristenUnie is de Groninger gemeenteraad akkoord gegaan met het aanwijzen van plekken in de stad waar graffiti-kunstenaars legaal aan de slag kunnen. Dat biedt ook perspectief voor het Graffitiproject Beijum dat Urban Academy Groningen heeft gemaakt op initiatief van New Attraction en de Bewonersorganisatie Beijum.

Graffiti is alom, van kunst tot geklieder. Urban Academy Groningen stimuleert jongeren om zich te ontwikkelen in allerlei kunstvormen, van muziek en dans tot graffiti. Het project biedt niet alleen jongeren maar ook alle andere belangstellende wijkbewoners de mogelijkheid om deel te nemen aan workshops. Voorgesteld wordt om op een aantal plekken in de wijk ruimte te bieden voor graffitikunstwerken, deels permanente en deels op wisselpanelen. Wijkbewoners en organisaties van allerlei pluimage kunnen kennis maken met graffiti, contacten leggen met elkaar, deelnemen aan cursussen en workshops en werkstukken maken die het aangezicht van de wijk ten goede komen. Inzet is ook om overlast van ‘wilde’ graffiti te verminderen.

De kosten voor het project bedragen voor het eerste jaar 12.000 euro en voor de daarop volgende jaren 7500 euro. Die kosten worden deels gedekt door het geven van workshops en cursussen en bijdragen van een aantal organisaties. Het voorstel is inmiddels ingediend bij de gemeente met het verzoek om een financiële bijdrage en overleg over plekken in de wijk voor het aanbrengen van legale graffiti. De bedoeling is dat vervolgens een presentatie van het plan plaatsvindt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.