Oók regeling voor maatschappelijke organisaties

Begin november is de gemeente gestart met het hulppakket. Naast de maatregelen voor inwoners is er nu ook een regeling voor maatschappelijke organisaties. Komt uw organisatie in de problemen door de sterk gestegen energieprijzen? Dan kunt u tot 1 april 2023 een beroep doen op het tijdelijke energiefonds voor maatschappelijke organisaties.

Hoe werkt het?
De regeling is voor organisaties die extra energiekosten hebben als gevolg van prijsstijgingen op de energiemarkt. Het gaat om de periode van 1 november 2022 tot 1 april 2023 in vergelijking tot dezelfde periode vorig jaar. Het energieverbruik moet ongeveer hetzelfde zijn.

Bedragen tot 5.000 euro keert de gemeente direct uit. Aanvragers verklaren bij het indienen van de aanvraag dat ze geen algemene reserves hebben om de kostenstijging zelf op te vangen. Achteraf controleert de gemeente steekproefsgewijs. Bij de aanvraag van hogere bedragen krijgt de organisatie eerst 5.000 euro uitgekeerd. Daarna volgt een beoordeling over welk deel de organisatie zelf kan dragen en wat de gemeente moet aanvullen.

Voor wie?
De regeling is voor maatschappelijke organisaties in de gemeente Groningen die zonder winstoogmerk activiteiten doen. Het gaat om instellingen, stichtingen en verenigingen. Ook maatschappelijke organisaties die de gemeente niet subsidieert kunnen een beroep doen op de regeling. Voorwaarde is dat ze géén financiering ontvangen van bijvoorbeeld het rijk, de provincie of andere koepelorganisaties.

Aanvragen
Gesubsidieerde organisaties ontvangen per mail een aanvraagformulier van de gemeente. Voor organisaties die geen subsidierelatie hebben met de gemeente staan de voorwaarden en het aanvraagformulier op gemeente.groningen.nl/hulppakket.

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.