Onze TOKO: Beijum, wij bestaan nog

Op 5 mei 2007 was het eindelijk zover en opende Onze Toko, een Indonesisch afhaalrestaurant, zijn deur aan de Stoepemaheerd 47 in Beijum. Jarenlang hebben de eigenaar en zijn personeel hier de Beijumers mogen voorzien van een heerlijke Indische maaltijd.

OnzeTokoHet liep goed en op gegeven moment begon men ook met bezorgen. Gratis.  Het werd drukker en drukker, ook met bestellingen uit omringende wijken en plaatsen. Maar daardoor nam de druk ook toe. De ruimte in de keuken werd te klein waardoor het er niet meer werkbaar was voor het team. Aanpassing van het pand was geen optie. Men moest op zoek naar een ander pand en dat werd gevonden, een bedrijfspand hier vlakbij aan de Beckerweg. Het huidige pand aanhouden was een wens van de eigenaar maar niet haalbaar vanwege de hoge huur en niet in verhouding tot die van het nieuwe pand wat 3 keer zo groot was.

Er moesten dus keuzes gemaakt worden, blijven en de ondergang van het eigen succes tegemoet zien of helemaal verhuizen. Het laatste werd een feit en in juli 2015 sloot men het hoofdstuk in Beijum af en begon een nieuw, vlakbij, aan de Beckerweg 25-4.

Recentelijk, nieuwsgierig hoe het nu gaat, even aangewipt in het nieuwe bedrijfspand. Eigenaar Spencer Kopijn en zijn zoon Brian zijn bij binnenkomst druk bezig in de keuken. De bakken met verse groente staan klaar om gesneden te worden, de kroepoek wordt gebakken, enzovoort. “Je ziet het, we zijn druk bezig, al vanaf vanmorgen vroeg zijn wij met de voorbereiding van de te komen bestellingen aan de gang. Het gaat boven verwachting”, antwoord Spencer op mijn vraag hoe het tot nu toe gaat.

Ik: Niets te klagen dus Spencer”.

“Klopt helemaal, klagen doen wij zeer zeker niet. We krijgen er steeds meer bestellingen bij, uit Bedum, Ten Boer, Harkstede, Haren, tot aan Roden toe.  Maar wat wel heel fijn zou zijn is dat wij weer wat meer bestellingen uit Beijum zouden krijgen.

Oh hoe dat zo? Is het een beetje uit het oog uit het hart?

“Nee, dat denk ik juist niet, eerder heb Ik zo het idee dat onze Beijumse klanten in de veronderstelling leven dat wij gestopt zijn. Onlangs namelijk, bij het uitlaten van de hond, kwam ik een meneer uit Beijum tegen die mij vroeg of ik van de Toko was, hoe het met mij ging en het erg jammer vond dat wij ermee gestopt waren”

Dat is inderdaad een beetje vreemd. Denk je dat een artikeltje hierover zou helpen?

“Dat zou heel fijn zijn, want in Beijum is het allemaal voor ons begonnen, daar is onze naam gevestigd. Het schept in ieder geval duidelijkheid, we zijn er nog steeds. Ook voor onze Beijumse klanten van weleer”.

 

Dus geachte lezer, beste Beijumer, bij deze: Onze TOKO bestaat nog
Zin in echt Indonesisch eten? U kunt nog steeds de (bekende) heerlijke maaltijden bestellen en gratis laten bezorgen, de website en telefoonnummer zijn hetzelfde gebleven evenals het maandmenu.
Het enige wat verandert is dat u nu ook bij de bezorger kunt pinnen (wel even bij het bestellen aangeven) en ook, buiten vegetarisch eten om, nu veganistisch eten online kunt bestellen.
Een weetje, een beller is sneller en ontvangt ook nog eens zegels voor een gratis maaltijd bij zijn telefonische bestelling(en).
(En, dit even terzijde; elke bestelling die gedaan word via bezorgdiensten kost de ondernemer tussen de 7 en 12 %, en dat is op zijn zachts gezegd, jammer).

Ik bedoel maar. Eet smakelijk!

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.