Ontwikkelingen rond het winkelbestand op Oost en West.

Nadat maandenlang onduidelijk was wanneer de verbouw van de Lidl op Winkelcentrum-West zou starten, zijn de werkzaamheden eind augustus begonnen. Naar verwachting duurt de verbouw, inclusief de uitbreiding, een week of tien. Of dat gehaald wordt? In de woorden van Fred Velleman, de eigenaar van de computershop: “Ze hebben in de eerste drie weken al twee weken vertraging opgelopen”. Zoals bekend is ook de computershop de hele periode dicht. Wanneer de zaak weer heropent, kan Fred niet precies zeggen: “We zijn afhankelijk van hoelang de verbouw duurt; dat kan tien weken duren, maar misschien ook wel twaalf of veertien. Daarna gaan wij ook weer open”.

Voor zowel de winkels als de consument zou het wel handig zijn als de winkels tegen de feestdagen weer open zijn.

Tegenover deze beide winkels werd bij de Primera druk gewerkt om ruimte te maken voor het postagentschap. Door de sluiting van de SLS-shop bij Winkelcentrum-Oost leek het er even op of Beijum zijn postagentschap zou verliezen. Gelukkig blijft deze voorziening voor onze wijk behouden.

Het vertrek van de SLS-shop annex videotheek is wel een aderlating voor het winkelbestand in de wijk, zeker op Oost dat in de loop der jaren meer winkels heeft zien verdwijnen. Volgens de eigenaren is de overlast rond het plein de hoofdreden voor het vertrek en openen ze elders in de stad een nieuwe winkel. In hoeverre de malaise in de videoverhuur een rol speelt, is ons niet bekend, maar in de afgelopen drie jaar is het totaal aantal videotheken in Nederland met een derde gedaald (van 450 naar 300). Volgens de brancheorganisatie, van wie die cijfers afkomstig zijn,  zullen in 2013 nog eens 60 -70 zaken moeten sluiten.

John Veldman (tekst) en Willemien Mensinga (foto’s)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.