Ontwikkeling Kardingeplas: Worden burgers en organisaties nog serieus genomen?

Vanavond was er om 19.15 uur in het Sportcafé Kardinge een bijeenkomst, onder auspiciën van de SP, Stadspartij en het CDA, aangaande de onrust die er heerst over de aan te leggen wakeboard baan op de Kardingeplas. Van de 17 aanwezigen waren er 12 bewoners van het Zilvermeer. Logisch, want zij zitten er ten slotte met de neus bovenop.

Er heerst vooral een gevoel van boosheid en onmacht bij de aanwezigen.
Wederom word, een en ander aanhorende, duidelijk dat de communicatie vanuit de gemeente, ondanks de afgesloten convenanten, aan alle kanten rammelt. Waarom is men niet eerder bij de plannen betrokken en is er alleen achteraf communicatie gepleegd?

Ook zijn er vragen genoeg: hoe staat het met overlast van lawaai en parkeerproblemen, hoe ver zijn we en wat kunnen wij nog. Is de haalbaarheid onderzocht? Is deze kermisattractie levensvatbaar?
Wat zijn de kosten voor de gemeente (lees de burger)? Er moet riolering aangelegd worden evenals een water en stroom voorziening. Kosten die de gemeente draagt als verhuurder. Men is bang dat indien men A zegt ook B moet zeggen of te wel waar is het begin en het eind? Wat komt er hierna? Vragen, maar geen antwoorden vanuit de gemeente.

Jimmy Dijk van de SP verwoordt het goed: De Kardingeplas is aangelegd met als uitgangspunt het creëren van een recreatief natuurgebied met alle facetten van dien en moet zo ook gewaarborgd blijven. Dit met alle respect voor het sportieve karakter van Kardinge.

Overlast voor omwonenden is er al genoeg bij Kardinge met de festivals en andere, vooral de buiten plaats vindende, evenementen vinden de aanwezigen.

Wat gaat/ kan men nog doen?
Het college aanschrijven met duidelijke argumenten, vooral niet terugkijken op uitspraken die er in het verleden gedaan zijn door een enkel collegelid, maar op de slechte communicatie vanuit de gemeente een het niet horen van de om- en aanwonenden en daarnaast inspreken met een flink aantal bewoners a.s. 10 juni 20.00 uur op het stadhuis. Dit in de hoop dat er toch een coalitiepartij overstag gaat.
Met dank aan de initiatief neemster voor dit overleg, Marjet Woldhuis van de Stadspartij, die helaas door ziekte afwezig was, en de aanwezige fractieleden van SP en CDA, werd het overleg om 20.45 uur afgesloten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.