Ontdek op de fiets het Beijumerbos!

Op zondag 26 mei organiseren Natuurmonumenten en het Centrum voor Natuur en Duurzaamheideducatie (NDE) twee fietsexcursies door het Beijumerbos. Jong en oud kan hieraan deelnemen. En wie mooie ‘natuurschatten’ vindt, kan deze tentoonstellen in het Bezoekerscentrum!

Zondag 26 mei is de maandelijkse ‘Open Zondag’ van de Boerderijum in Beijum, waarbij Theehuis de Zijlen, kindercentrum de Mallemolen en NDE (de ‘bewoners’ van de Boerderijum) de deuren openen voor publiek. NDE organiseert op deze dag in samenwerking met Natuurmonumenten een natuurexcursie in de wijk. Op 26 mei is het thema: ‘het Bos in!’ Deelnemers verkennen op de fiets, onder leiding van een gids van Natuurmonumenten, de natuur van het Beijumerbos. Er starten twee excursies: om 10.00 uur en 14.00 uur. Graag opgeven voor vrijdag 16.00 uur bij NDE, 050-367 63 21 of nde@groningen.nl.

Natuurschatten
Daarnaast kunnen (jonge) bezoekers in het bezoekerscentrum zelf een tentoonstelling inrichten: Natuurschatten. Wie in de buurt iets moois vindt dat bij de natuur hoort, bijvoorbeeld een mooie veer, interessante steen, een bijzonder stuk hout, mos of schelp, mag dat altijd langsbrengen. Je kunt in het bezoekerscentrum je naam op een kaartje zetten, erbij schrijven waar je de schat gevonden hebt, en het een mooie titel geven. Samen maken we er een mooie tentoonstelling van die iedereen mag bekijken!

De Open Zondag vindt plaats in de Boerderjium in Beijum van 10.00 uur tot 17.00 uur.
De excursies starten om 10.00 uur en 14.00 uur. Het Theehuis, de kinderboerderij, de speeltuin en  het terras van De Zijlen zijn ook geopend.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.