Ongelijkvloers maken kruising Oostelijke ringweg bij Beijum-zuid

22 Juli nieuw viaduct Beijum-zuid in gebruik

De provincie heeft bekend gemaakt dat het nieuwe viaduct over de Oostelijke Ringweg bij de afslag Beijum-zuid en De Hunze-zuid op maandag 22 juli in gebruik genomen kan worden. Zowel het autoverkeer als het fietsverkeer gaan van het nieuwe viaduct gebruik maken. Dat is eerder dan verwacht maar tegelijkertijd is er langer overlast voor met name het (brom)fietsverkeer dat tot 22 juli moet omrijden over het Meedenpad of de Beijumerweg.

Voor fietsverkeer gedachte omleidingsroute door de Bakemastraat geschrapt.

Bekend was dat een deel van het Heerdenpad vanaf de Berlageweg door het van de Krolbrug komende fietsverkeer vanaf midden mei niet gebruikt zou kunnen worden vanwege te gevaarlijke bouwwerkzaamheden. Gedacht was een omleidingsroute door de Bakemastraat waarbij het fietsverkeer alsnog gebruik zou kunnen blijven maken van het oude fietsviaduct. Op het laatste moment hebben gemeente en provincie echter geconcludeerd dat al met al die omleidingsroute door de Bakemastraat te verkeersonveilig was. Vervolgens resteerden slechts de omleidingsroutes via Meedenpad en Beijumerweg: ook aanleg van een tijdelijk pad naast het Heerdenpad bleek uit veiligheidsoogpunt geen oplossing. Een tegenvaller voor het fietsverkeer dat bovendien niet door bebording duidelijk werk gemaakt hoelang de omleiding duurt. Het bestuur van de Bewonersorganisatie Beijum (BOB) heeft laten weten niet blij te zijn met de communicatie over deze forse wijziging van de gemaakte afspraken waarbij fietsers bovendien lang in het ongewisse bleven over de vraag hoelang de omleiding zou gaan duren.

Feestje maar ook geluidsoverlast

Op zondag 7 juli wordt vanaf acht uur ’s ochtends het nieuwe viaduct tussen de Emingaheerd en de Berlageweg over de Oostelijke Ringweg geplaatst. Voor belangstellende omwonenden wordt er om half tien een feestelijk ontbijt geserveerd. Wie nog niet op vakantie gaat krijgt 6, 7 en 8 juli te maken met stevige geluidsoverlast door de noodzakelijke werkzaamheden.

Aankleding van de kruising

Na de bouwvak vindt de aankleding van de kruising plaats waaronder de afgesproken groenvoorzieningen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.