Onderzoek led-verlichte zebrapaden en niet led-verlichte zebrapaden

In maart van dit jaar is er in Beijum en Vinkhuizen bij zes zebrapaden ledverlichting aangelegd. Deze ledverlichting schijnt constant wanneer het buiten schemert of donker is. De gemeente Groningen gaat onderzoek doen in hoeverre de led verlichte zebrapaden een oplossing kunnen bieden voor de nu nog soms risicovolle situaties in het verkeer van Groningen en of dit uitgebreid moet worden bij andere zebrapaden. Het onderzoek vindt in december * plaats.

In het onderzoek worden twee led-verlichte zebrapaden in Vinkhuizen aan de Diamantlaan- Edelsteenlaan en Diamantlaan-Radiumstraat meegenomen. Daarnaast twee led-verlichte zebrapaden in Beijum bij Amkemaheerd-Heratemaheerd en Amkemaheerd-Ypemaheerd. Deze zebrapaden worden vergeleken met zebrapaden zonder ledverlichting in een soortgelijke omgeving.

In het onderzoek wordt gekeken naar de omgeving en op welke manier dit invloed heeft op de werking van de zebrapaden. Verder wordt er gekeken naar het rijgedrag van de motorvoertuigen bij de zebrapaden. Ook wordt gekeken welke tijden de ledverlichting daadwerkelijk brandt.

Verder wordt er informatie verzameld door middel van een enquête over de ervaringen van voetgangers die het led-verlichte zebrapad gebruiken en ervaringen van fietsers en motorvoertuigen die het led-verlichte zebrapad passeren. Wilt u als wijkbewoner ook hieraan meewerken?

*Enquête verlopen

1 reactie op “Onderzoek led-verlichte zebrapaden en niet led-verlichte zebrapaden

  1. Betere verlichting bij oversteekplaatsen zodat de zebrapaden en stoepen beter zichtbaar zijn. Neem de rolstoeltoegankelijkheid daar dan ook in mee a.u.b. Veel stoepen zijn enerzijds minder/on toegankelijk door schots en scheef liggende tegels, anderzijds omdat ze te smal zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.