Onderhoudsklachten melden via mobieltje

Stad krijgt APP: nieuw meldingssysteem beheer en onderhoud

Vanaf vrijdag 8 juli kunnen Stadjers die in het bezit zijn van een Smartphone ter plaatse meldingen doen over het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in de gemeente Groningen. Daarvoor download je de applicatie (APP) van MeldStad en volg je een paar simpele stappen om de melding door te geven, bijvoorbeeld afval naast een ondergrondse container, een fietswrak of losliggende tegels.

Wethouder Jannie Visscher en raadslid Sabine Koebrugge (VVD) hebben vrijdag 8 juli voor het Stadhuis, Grote Markt 1, de eerste melding gedaan via MeldStad.

De gemeente Groningen heeft twee derdejaars studenten Technische Informatica van de Hanzehogeschool opdracht gegeven om dit meldsysteem voor de stad te ontwikkelen.

Natuurlijk blijft het ook mogelijk om meldingen te doen op de ‘oude manier’: via de gemeentelijke website, e-mail, telefoon of aan de balie. Alle meldingen worden in hetzelfde systeem opgenomen en behandeld. De APP is door Smartphone gebruikers te gebruiken, iPhone gebruikers moeten nog even wachten tot 1 augustus.

Hoe het werkt

Nadat de QR op de telefoon is gedownload (via de QR-code of via de Android Market) voer je eenmalig je gegevens in. Daarna is de APP gebruikklaar en kan met een paar simpele stappen op de Smartphone een melding met de exacte locatie (GPS-functie) en foto aan de gemeente doorgeven. De meldingen blijven bewaard op detelefoon en bij het bekijken ervan wordt de status bijgewerkt. Zo kan de Stadjer zien of de melding in behandeling is genomen, geparkeerd of is opgelost. Als je een melding doet en je drukt op ‘send’, krijg je in het scherm een pop-up die aangeeft dat je melding aan de gemeente is verzonden.

Meer informatie: www.gemeente.groningen.nl/MeldStad

Dit is een persbericht van de Gemeente Groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.