Onderhoud Amkemaheerd

Een stuk asfalt van de Amkemaheerd toont gebreken waardoor er onderhoud gepleegd moet worden. Daarom vinden zaterdag 22 juni werkzaamheden plaats. De weg is dan volledig afgesloten voor al het verkeer. Onderstaand meer informatie.

Locatie

Vanaf het zebrapad bij de Atensheerd tot en met het kruispunt aan de Mudaheerd (ongeveer vanaf de Bunnemaheerd tot De Beijumkorf) zal de Amkemaheerd worden gerepareerd. Het onderhoud wordt uitgevoerd op zaterdag 22 juni. De weg is dan volledig afgesloten voor al het verkeer. Dat betekent omrijden. De bewoners van de omliggende heerden ontvangen een brief hierover.

Start
De werkzaamheden starten zaterdag 22 juni om 07.00 uur. Tot 18.00 uur zal er gefreesd worden. Daarna wordt de weg gereinigd. Vanaf 19.00 uur wordt de onderlaag aangebracht en daarna de nieuwe deklaag. Direct daarna komt er ook nieuwe belijning op de weg.

Einde
De aannemer verwacht tegen 07.00 op zondagochtend 23 juni klaar te zijn met de werkzaamheden. De weg gaat dan weer open. Asfalteringswerkzaamheden zijn afhankelijk van het weer. Als het erg warm is koelt het asfalt minder snel af. In dat geval is het mogelijk dat we iets uitlopen.

Omleiding en overlast
De reparatie is afgestemd met de afdeling verkeer. Hulpverleningsdiensten zijn op de hoogte van de werkzaamheden. De bus en het autoverkeer worden omgeleid. U kunt hierbij de aanwijzingen van de verkeersregelaars en borden volgen. Uw eigen heerd kunt u tijdens de werkzaamheden via de andere kant bereiken. Ook hiervoor komen borden. Fiets en voetpaden blijven open.

Frezen kan geluidsoverlast veroorzaken. Dit probeert men tot het minimum te beperken.

Deze werkzaamheden staan los van de wijkvernieuwing en andere ontwikkelingen. Initiatieven vanuit de wijkvernieuwing die de wijkring raken zullen in toekomst los van deze werkzaamheden gewoon hun eigen tijdspad volgen.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.