Omwonende locatie De Dijk

Maandag 24 juni 2013 hebben wij u geïnformeerd over de plaatsing van tijdelijke lokalen bij de obs De Dijk aan de Wibenaheerd 24.

Samen met u hebben wij naar mogelijkheden gezocht om de lokalen zó te plaatsen dat de faciliteiten op het plein zoveel mogelijk beschikbaar blijven. In gezamenlijkheid met de gemeente Groningen hebben wij vervolgens vier alternatieven onderzocht. Hiervan blijken twee opties niet uitvoerbaar in verband met het bestemmingsplan.

Onderzoek van de twee overgebleven alternatieven wijst uit dat het mogelijk is het voorzieningsniveau van het plein op peil te houden door plaatsing van de units tussen het hoofdgebouw en het basketbalveld, tegen de erfgrens aan de zijde van het terrein.
Dit houdt in dat het basketbalveld beschikbaar blijft en dat de speelheuvel tijdelijk wordt verplaatst naar de groenstrook langs het plein. De waterpartij op de speelheuvel is tijdelijk niet beschikbaar.

Wanneer de units worden verwijderd, wordt de speelheuvel, inclusief de waterpartij, door ons in originele staat hersteld.

Wij zijn inmiddels ook in gesprek met de gemeente Groningen om te zorgen voor een structurele oplossing voor de huisvesting van De Dijk over twee jaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.