OERRR-Speelplek en “Modderen aan de waterkant”

Buiten spelen is gezond. Om ouders en hun kinderen te stimuleren om het huis uit te gaan heeft Natuurmonumenten het jeugdprogramma OERRR in het leven geroepen. Natuurmonumenten het het gebied in beheer en in erfpacht. In samenwerking met de gemeente wil Natuurmonumenten een OERRR-speelplek realiseren, de plannen zijn in een ver gevorderd stadium. De speelplek moet komen in het natuur- en recreatiegebied Kardinge, achter de Froukemaheerd.

 

Om te kijken of de speelplek en het Beijumerbos goed bereikbaar zijn voor mensen met een beperking heeft het Kenniscentrum Groen & Handicap het gebied in de afgelopen jaren twee keer bezocht, in 2014 en 2015. Voor de te realiseren OERRR-speelplek lijkt het in orde te zijn wat betreft de toegankelijkheid en bereikbaarheid met auto en openbaar vervoer. Wat betreft het Beijumerbos waren er nog een aantal verbeteringspunten.


In het kader van OERRR worden ook activiteiten georganiseerd, ook in de provincie Groningen. Dus voor de speelplek er daadwerkelijk is kunt u hieraan deelnemen. De eerst volgende keer is op 18 juni in het natuur- en recreatiegebied Kardinge. Mooi in de buurt! Onder de noemer “Modderen aan de waterkant” kun je met de kinderen met netjes en bakjes uit vinden wat er zoal in het water leeft. Visjes, kikkers…. wie weet. Het vertrekpunt is Boerderijum aan de Beijumerweg 19A. Er zijn twee begintijdstippen 10.30 en 14.00 uur. Het duurt ongeveer anderhalf uur en het is kosteloos. Voor 10.30 zijn er nog 15 plekken beschikbaar en voor 14.00 op het moment van schrijven nog 11 plekken. Meld je aan op de website van Natuurmonumenten(zie hieronder) en vergeet je laarzen niet!
https://www.natuurmonumenten.nl/kinderen/search/all/8/all

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.