Noordzeebrug afgesloten voor fietsers

Vanaf maandag 12 januari is de Noordzeebrug voor fietsers en voetgangers afgesloten. Zij dienen vanaf die tijd gebruik te maken van omleidingsroutes. Deze situatie duurt tot het najaar van 2015.

In de week van 12 januari zullen er o.a.in spitstijden verkeersregelaars worden ingezet om het fietsverkeer zo goed mogelijk te stroomlijnen.

Klik hier voor de omleidingsroute

Overlast directe omgeving
Vanaf 12 januari starten dan ook hei- en sloopwerkzaamheden aan het nieuw te bouwen gedeelte van de Noordzeebrug. Met name bewoners en de directe omgeving van de Curaçaostraat zullen hier hinder van ondervinden. De Provincie Groningen heeft in december 2014 de omgeving geïnformeerd over de werkzaamheden en specifieke afspraken gemaakt met betrokkenen over met name bereikbaarheid en parkeervoorzieningen.

Eerste deel Noordzeebrug klaar
Het eerste gedeelte van de nieuwe Noordzeebrug is nu zo goed als klaar. Vanaf 12 januari starten de werkzaamheden aan het tweede gedeelte van de brug. Vanaf 6 februari gaat het verkeer dat tot nu toe aan de stadszijde heeft gereden, aan de andere zijde – over het nieuwe verhoogde gedeelte van de Noordzeebrug- rijden. Hierover volgt later nog specifieke informatie.

Meer informatie
Voor meer informatie over de nieuwe situatie, kijk op: www.ringgroningen.nl/noordzeebrug (Geheel rechts de nieuwe situatie)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.