Nieuwsbericht hulppakket– Energietoeslag aanvragen. Twijfelt u? Vraag toch de energietoeslag aan!

Hulppakket

In het hulppakket van de gemeente Groningen staan twee regelingen energietoeslag. Een extra toeslag van 200 euro boven op de toeslag van 1.300 euro vanuit het Rijk. Én een energietoeslag van 600 euro voor inwoners met een inkomen tussen de 120 en 140% van de bijstandsnorm. Twijfelt u of u recht heeft op energietoeslag? U kunt dan het beste gewoon de aanvraag indienen.

Aanvragen energietoeslag
De aanvraag voor energietoeslag is nog mogelijk tot en met 31 december 2022. Is uw inkomen niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm? Dan ontvangt u 1.500 euro. Ligt uw inkomen tussen de 120 – 140% van de bijstandsnorm? Dan ontvangt u 600 euro. Twijfelt u of u recht heeft op energietoeslag? Of weet u niet voor welke energietoeslag u eventueel in aanmerking komt? U kunt gewoon het aanvraagformulier op onze website invullen www.gemeente.groningen.nl/energietoeslag . Voor de aanvraag van alle energietoeslagen is dit namelijk hetzelfde formulier.  Om het voor u gemakkelijk te maken!

Om u een idee te geven wanneer u in aanmerking komt geven we een voorbeeld: Johan is 48 jaar, ontvangt een bijstandsuitkering en woont met zijn drie minderjarige kinderen in Groningen. Het totale maandinkomen van Johan is: € 1.537,55. Dit bedrag is lager dan 140% van de bijstandsnorm voor alleenstaande ouders. Hij komt dus in aanmerking voor de energietoeslag.

Hulp en advies
U kunt altijd terecht voor advies over uw financiële situatie tijdens het inloopspreekuur bij de Groningse Kredietbank. Ze zijn er voor iedereen. Ze geven u inzicht en overzicht in uw financiën. Ook kijken ze samen met u voor welke regelingen u eventueel in aanmerking komt. U kunt hiervoor ook terecht bij het WIJ-team in Beijum (Melsemaheerd 2). Het WIJ-team kan u ook helpen met de aanvraag.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.