Nieuws uit de Hunze en van Starkenborgh

Persbericht:Hans Nijland geeft aftrap Bewegende Stad op 27 april 2016

Niemand minder dan Hans Nijland, Algemeen Directeur van FC Groningen en Groninger van het Jaar 2015, geeft op 27 april de aftrap voor de Bewegende Stad in de Groninger wijken De Hunze en Van Starkenborgh. De opening valt samen met de festiviteiten van Koningsdag.

De dag start om 10.00 uur met de onthulling van de naam van het veld met nieuwe sportvoorzieningen naast buurtcentrum Hunzeborgh, Beijumerweg 10a. Direct daarna gaan de lopers op de Hunzemile los en begint een fitnessdemonstratie. De nieuwe pannakooi wordt officieel in gebruik genomen met een demonstratie freestyle voetbal door BBFreestyle van Björn Boes. Om 12.15 uur verzorgt Circus Santelli de voorstelling ‘Alice in Wonderland’ op het grote veld aan de Berlageweg. Het volledig programma is te vinden op de wijkwebsite www.dehunzevanstarkenborgh.nl.

Meer voorzieningen door samenvoegen budgetten

Het budget dat de gemeente beschikbaar had voor de vervanging van de versleten oude speeltoestellen is aangevuld met dat van het project Bewegende Stad. Daardoor beschikken de wijken nu over een compleet nieuw ingericht speelveld aan de Berlageweg, een gemarkeerd hardloopparcours van 1600 meter (de Hunzemile), buitenfitness voorzieningen en een pannakooi naast het buurtcentrum.

Bewegende Stad is een project waarin bewoners van de wijk samen met diverse specialisten namens de gemeente Groningen bepalen hoe de openbare ruimte optimaal kan worden ingericht om zowel jong als oud te stimuleren om te bewegen, te spelen en te ontmoeten. Dat komt zowel het individu als de gemeenschap ten goede; mensen die regelmatig bewegen en actief zijn zijn immers vitaler en gezonder. En een speelveld dat tegelijk ontmoetingsplaats is bevordert de sociale cohesie.

 

Klik hier voor het programma, route en uitleg Bewegende Stad.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.