Nieuws over de Oostelijke Ringweg

Sinds 23 september is het weer mogelijk om vanaf de Oostelijke Ringweg gebruik te maken van de afslagen Beijum-Zuid en de Hunze. De nieuwe aansluitingen en rotonden bij Beijum-Zuid en de Hunze zijn dan volgens planning gereed.

Tot 30 september moest het verkeer op het traject Kardinge-Beijum-Zuid en de Hunze rekening houden met beperkte rijstroken en een lagere snelheid. In de week van 23 september is de verlichting op de Oostelijke Ringweg aangebracht.

Vanaf 30 september starten de (hei)werkzaamheden voor de realisatie van de nieuwe aansluiting bij Kardinge/Ulgersmaborg. Het verkeer dient tot half november ter hoogte van Kardinge rekening te houden met omleidingen en beperkte rijstroken. Het kappen van bomen, het verleggen van kabels en leidingen en de aanleg van grondterpen heeft reeds plaatsvonden.
Ook vanaf 30 september starten de heiwerkzaamheden voor het nieuwe viaduct. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats. In verband met deze werkzaamheden zijn beperkte rijstroken op de Oostelijke Ringweg bij Kardinge beschikbaar.

De afslagen richting Kardinge en Ulgersmaborg-Noord zijn dan afgesloten voor de duur van enkele weken. Het verkeer wordt omgeleid via Lewenborg en de Parkallee(busbaan). De afslag Kardinge blijft gesloten t/m begin november i.v.m. de aanleg van de rotonde aan de Kardinge-zijde.
Voor bestemmingsverkeer voor Ulgersmaborg-Noord, wordt de Oosterhamrikbaan (busbaan) opengesteld tot aan Grondzijl. Via een bypass vanaf de Oosterhamrikbaan is Ulgersmaborg-Noord en Grondzijl dan bereikbaar. Vanaf 20 oktober is de afslag Ulgersmaborg-Noord weer open. Voor fietsers gelden er incidenteel omleidingen.
Het fietspad tussen het Windepad en Kardinge is tijdelijk verlegd. Fietsers kunnen tijdens de aanleg van het tijdelijke fietspad gebruik maken van de bestaande route. Bedrijven blijven bereikbaar gedurende de werkzaamheden.

Het nieuwe viaduct schuift iets op richting Lewenborg en biedt ruimte voor zowel het bus-, auto- als fietsverkeer. Het bestaande (bus) viaduct wordt dan afgebroken.

foto: Fotopersbureau Tomale

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.