Nieuwe viaduct bij Kardinge vanaf 14 juli geopend voor verkeer

Het nieuwe viaduct bij Kardinge, dat recenlijke op haar plek is ingereden, gaat maandag 14 juli open voor auto’s én bussen. Dit is een week eerder dan gepland. Auto’s en bussen kunnen dan vanuit Kardinge naar  Ulgersmaborg Noord vice versa rijden. Afslaand verkeer vanaf de Oostelijke Ringweg is dan nog niet mogelijk.

Dat kan pas vanaf begin oktober. Afslaand verkeer vanaf de Oostelijke Ringweg met bestemming Kardinge en/of  Ulgersmaborg-Noord dienen tot die tijd een omleidingsroute te volgen via Lewenborg.

Fietsers
Voor de fietsers is de verwachting dat ze de week erop van het nieuwe viaduct gebruik kunnen maken.  Vanaf 18 juli 19.00 uur (start sloop Windepad én oude viaduct) kunnen fietsers niet meer van het Windepad gebruik maken en geldt er een korte omleidingsroute.

Afrondende werkzaamheden tot begin oktober
In de komende weken werkt de aannemerscombinatie Oostherhof Holman/Van Spijker hard door aan de aansluiting van de nieuwe rotonden op het nieuwe viaduct .  Daarnaast vinden er werkzaamheden plaats aan de middenberm, afwatering (riool), verlichting en fauna-passages. De verwachting is dat deze werkzaamheden begin oktober a.s. klaar zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.