Nieuwe mijlpaal Oostelijke Ringweg Zondagochtend 7 juli nieuw viaduct ingereden onder genot van ontbijtje

Op zondagochtend 7 juli wordt tussen 8.00 en 11.00 uur het viaduct bij Beijum-Zuid, dat op dit moment naast de ringweg wordt gebouwd, op de definitieve plek gereden. Het belooft een spektakel te worden, waarbij het gehele viaduct met een gewicht van circa 1,2 miljoen kilo met behulp van wagens met tientallen wielen op de plek van bestemming wordt gebracht.

Dit gebeurt rond 09.30 uur.  Buurtbewoners uit De Hunze en Beijum-Zuid krijgen van de projectorganisatie van de provincie Groningen dan een ontbijt op de Ring aangeboden.

Vanaf vrijdagavond 5 juli 19.00 uur t/m maandagochtend 8 juli 6.00 uur is de Oostelijke Ringweg in verband met het inrijden van het viaduct en het slopen van het bestaande fietsviaduct ter hoogte van Beijum-Zuid afgesloten. Belangstellenden zijn van harte welkom aan de Beijum-Zuidzijde ter hoogte van het huidige tijdelijke kruispunt, maar moeten rekening houden met omleidingen. Het verzoek is daarom om zoveel mogelijk lopend voet of op de fiets naar de locatie komen. Automobilisten kunnen het beste parkeren bij Kardinge.

Loop/fietsroute op zondagochtend 7 juli

Voetgangers die uit de richting De Hunze komen kunnen men met behulp van verkeersregelaars de Oostelijke Ringweg oversteken ter hoogte van het huidige tijdelijke  kruispunt bij Beijum-Zuid. Voetgangers  en fietsers vanuit de richting Beijum-Zuid kunnen gebruik maken van het fietspad en de nieuwe rotonde.

Omleiding verkeer van 5 t/m 8 juli en overlast

Van vrijdagavond 5 juli 19.00 uur t/m maandagochtend 8 juli 6.00 uur is de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Beijum-Zuid afgesloten. Dit heeft te maken met het inrijden van het nieuwe viaduct. Het ernaast gelegen huidige fietsviaduct wordt dan gesloopt. Doorgaand verkeer moet dan omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Bestemmingsverkeer voor de wijken Lewenborg, Kardinge, Ulgersmaborg en Beijum-Zuid kan wel gebruik maken van de Oostelijke Ringweg. Deels wordt dit verkeer geleid via een omleidingsroute door Beijum-Noord/Zuid en de busbaan Kardinge. De omleidingsroute is met gele omleidingsborden aangegeven. De verwachting is dat de sloopwerkzaamheden die vrijdagavond beginnen voor overlast voor de omgeving kunnen zorgen. Een gedeelte van deze werkzaamheden vindt ook vrijdagnacht plaats.

Kunt u er niet bij zijn?

De werkzaamheden zijn ook te volgen via de website www.ringgroningen.nl via de webcam Beijum-Zuid rechts op de pagina.

Voor meer informatie zie ook  www.ringgroningen.nl en via Twitter @ringgroningen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.