Nieuwe inrichting Doornbos- en Barmaheerd

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij een ontwerp voor een nieuwe inrichting van de Doornbos- en Barmaheerd vrijgeven voor inspraak.  

De nieuwe inrichting zorgt voor een veilige en overzichtelijke woon- en leefomgeving. De maatregelen zorgen ook voor meer betrokkenheid van bewoners bij hun buurt. Er kunnen straks geen auto’s meer rechtstreeks rijden van de Doornbosheerd naar de Barmaheerd. De ruimte die hierdoor ontstaat, wordt gebruikt voor de aanleg van groen en extra speelruimte. Parkeerplaatsen worden opnieuw ingedeeld. De grenzen tussen de rijweg en privéterreinen worden rechtgetrokken en afgezet met een groene haag. Er worden een paar bergingen gesloopt en op een andere plek opnieuw gebouwd. Kinderen krijgen een nieuwe speelplek op de Doornbosheerd. De maatregelen hebben gevolgen voor het groen. Om de heerden veilig en overzichtelijk te maken, worden bomen en struiken verwijderd. Dit zijn slecht groeiende bomen die in de bestrating staan.  

De gemeente organiseert op 14 mei 2013 tussen 16.00 en 18.30 uur in het Doornbosparadijs, aan de Doornbosheerd t.h.v. 45/48, een inloopbijeenkomst voor omwonenden en belangstellenden. Hier worden de plannen toegelicht en uw vragen beantwoord. U bent van harte welkom en tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid om mondeling te reageren.  

U kunt ook schriftelijk reageren door uw reactie te sturen aan: Burgemeester en wethouders, p/a dienst RO/EZ afdeling Projectmanagement, Postbus 7081, 9701 JB  Groningen. De inspraakperiode loopt van 25 april tot en met 6 juni 2013 . Alle mondelinge en schriftelije reacties worden opgenomen in een inspraakrapport.  

U kunt het ontwerp vanaf 25 april 2013 inzien bij: – het Gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Ged. Zuiderdiep 98, op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, – in het Gemeentelijk Informatiecentrum GIC, Kreupelstraat 1 (Prefectenhof), op maandag alleen op afspraak open van 13.00 tot 17.00 uur; dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur en donderdag van 09.00 tot 19.00 uur (deze dagen vanaf 11.00 uur alleen op afspraak). – het Doornbosparadijs, Doornbosheerd t.h.v. 45/48

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.