Nieuw! Tegelijk met textiel ook inzameling oude elektr(on)ische apparaten door GoudGoed

GoudGoed zamelt maandelijks aan huis afgedankt textiel in. GoudGoed verspreid hiertoe de komende maanden weer de bekende rode zakken aan huis.

Nieuw dit jaar is dat GoudGoed – tegelijk met het textiel – ook afgedankte elektr(on)ische apparaten aan huis zal gaan inzamelen in de wijken buiten de ringweg. In de envelop die bewoners van GoudGoed ontvangen zit daarom ook een gele zak voor elektr(on)ische aparaten.

Nadat u de envelop met de gele zak van GoudGoed heeft ontvangen, kunt u voortaan – tijdens de inzamelrondes voor textiel – ook afgedankte elektr(on)ische apparaten aan de weg plaatsen.

Zie uw afvalwijzer voor de geplande inzameldata in 2014.

Het gaat om kleinere elektr(on)ische apparaten die qua grootte passen in een boodschappentas. Het betreft alle aparaten waar een stekker aan zit of op batterijen. U moet daarbij denken aan een koffiezetapparaat, audio-/videoapparaten, krultang, elektrische tandenborstel, laders etc.. Deze kleinere apparaten verdwijnen vaak nog in het restafval. Dat is zonde want de apparaten kunnen prima gerecycled worden.

Grotere elektr(on)ische apparaten mag u niet met het textiel aan de weg zetten. Deze kunt u gratis aan huis laten ophalen door Stadsbeheer. Zie hiervoor groningen.nl/elektra/elektra-laten-ophalen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.