Nieuw Heerdcommité in de Jaltadaheerd?

Tijdens het recentelijk gehouden BOB Café zijn de eerste contouren zichtbaar geworden voor het tot stand komen van een Heerdcommité in de Jaltadaheerd.
Drie zeer gemotiveerde dames uit deze heerd hebben vragen gesteld met betrekking tot o.a. het onderhoud in de Jaltadaheerd. Ze zijn hierover niet tevreden. Ook de inrichting en daarmee de uitstraling van hun heerd en de verkeersveiligheid laat in hun ogen te wensen over. Het kan beter.

Er waren vragen en gewenste informatie over o.a. :
Wat kan er gedaan worden aan de grijze containers die buiten staan? Kunnen deze uit het zicht onttrokken worden? Kan het groenonderhoud niet beter? Hoe is de inrichting aan te passen? Kunnen er bloembakken geplaatst worden? Kan er iets aan de verkeersveiligheid gedaan worden? Hoe en wie kunnen we er bij betrekken, inschakelen? Wat is wel en wat is niet mogelijk.

Het werd al snel duidelijk (en zichtbaar) gaande het gesprek dat de dames niet alleen gemotiveerd maar ook zeer enthousiast, gedreven, kordaat zijn en boordevol ideeën en plannen zitten. Ook een grote speeltuin centraal in Beijum staat op hun wensen lijst. ( Binnenkort meer hierover) ) Maar bovenal er zelf ook wat aan willen doen, willen meehelpen, meedenken en voor continuïteit zorg willen dragen door meer sociale cohesie. Motiveren en activeren, chapeau! Een initiatief dat de BOB graag ondersteunt, het is duidelijk en helder.

Met de antwoorden op hun vragen en de aangereikte suggesties zijn de dames flink aan de slag gegaan.

De eerste stappen voor het oprichten van een Heerdcommité zijn gezet
Een vijftiental bewoners van de Jaltadaheerd zijn al door de drie dames geënthousiasmeerd, ondersteunen het initiatief en hebben toegezegd actief te willen deelnemen.

Voor een schoonmaak actie is tijdens een eerste overleg, samen met de gemeente en een vertegenwoordiger van de BOB, al een datum vastgesteld: zaterdag 12 september a.s.
Ondersteuning voor deze schoonmaak actie zal plaats vinden vanuit de gemeente en de werkgroep Groen&Grijs van de BOB. Zij gaan deze actie faciliteren. Verder is er enige financiële ondersteuning vanuit de BOB. De verdere invulling van de schoonmaakdag staat nog niet helemaal vast, de dames zijn er nog druk mee bezig. Hierover binnenkort meer. Over de (her)inrichting, zoals plantenbakken e.d. en de verkeersveiligheid op de heerd zullen nog de nodige overleggen plaats vinden met de betrokken partijen.
Op kort termijn gaan de dames met veel enthousiasme bij nog meer bewoners van de Jaltadaheerd langs om hun initiatief onder de aandacht te brengen en hun te motiveren om het initiatief in woord en daad te steunen.

Wij wensen de initiatiefneemsters veel succes toe en hopen dat veel bewoners, van jong tot oud, dit initiatief in woord en daad gaan ondersteunen en 12 september de start is voor een duurzaam project.

1 reactie op “Nieuw Heerdcommité in de Jaltadaheerd?

  1. een hele goeie zaak mede dank zij eigen initiatief van deze vrouwen is er een klein steentje in het water gekomen en de kringen er om toe breiden zich nu al uit goed werk dames

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.