Niet langer wachten met handhaving verkeersregels Krolbrug.

Ook op de ledenvergadering van de Bewonersorganisatie Beijum (BOB) stelden meerdere aanwezigen het aan de orde: politiehandhaving van de verkeersregels bij de Krolbrug is bittere noodzaak.

Door de eind 2012 uitgevoerde maatregelen bij de Krolbrug is de situatie voor automobilisten vanaf de Ulgersmaweg veel overzichtelijker geworden: je stopt voor de stopstreep, je hebt goed zich naar alle kanten, je kunt dus je weg vervolgen zonder iemand in gevaar te hoeven brengen. Helaas: zeker

Naar schatting 10% van de automobilisten houdt zich niet aan het stopgebod en brengt nog steeds de voorrang hebbende (brom)fietsers en voetgangers in gevaar. Treurig. Zouden die automobilisten net zo ‘dapper’ een drukke busbaan oversteken? Bovendien rijden automobilisten bij geopende brug regelmatig door rood en stellen zich op voor de slagbomen, daarbij de opgang voor (brom)fietsen naar de loopbrug blokkerend.

Kort en goed: vroeger stopten automobilisten ook niet bij de kruising Berlageweg/Heerdenpad, totdat de politie even fors uitpakte. En tot op de dag van vandaag houdt praktisch iedere automobilist zich op die kruising aan het stopverbod.

Bittere noodzaak dat de politie  nu ook eindelijk  eens gaat handhaven bij de Krolbrug. Het bestuur van de Bewonersorganisatie stuurde er weken geleden opnieuw een brief over naar de afdeling Verkeer van de gemeente. Daar werd geen antwoord op ontvangen. Tijd voor een brief aan burgemeester Rehwinkel, wethouder Van Keulen en de politieleiding, vindt het BOB-bestuur. Het heeft nu lang genoeg geduurd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.