New Attraction DanceJAM XL op 21 & 22 december

Een weekend waarin Groningen danst met (inter)nationale topdansers en publiek veel spectaculaire dansshows te zien krijgt!

DanceJamXL is een tweedaags evenement van Urban House Groningen waar op de eerste dag internationale masterclasses worden gegeven en op de tweede dag een publieks evenement is met Spin Off dans battles, locale, nationale en internationale programmering en live muziek van de band The Cool Quest.

Masterclasses  zaterdagmiddag 21 december

Er zijn drie dans masterclasses hiphop. Deze zijn van Jeka Jane (USA), Mecnun Giasar (DE) en Redouan Hergelink (NL). Jeka Jane is een van de choreografen van het prestigieuze Movement Lifestyle in Los Angeles. Ze staat bekend om haar expressie en strakke stijl. Mecnun Giasar is een exentrieke danser uit Munchen. Hij ontvangt internationaal de aandacht met zijn originaliteit en creativiteit. Redouan Hergelink is bekend hiphopdanser en stond dit jaar in de live shows van So You Think You Can Dance.

Evenement  zondagmiddag 22 december

Publiek krijgt deze middag heel veel dansers en verschillende dansstijlen te zien.

De dansprogrammering richt zich met name op de dansstijlen hiphop, house en popping. Hier staan de topgroepen uit Noord Nederland en nationaal en internationaal geprogrammeerd zijn Moyo Tribe uit Den Haag, Tocsick uit Amsterdam, Gil the Grid en Xander ‘Arazzi uit Rotterdam, Per4mars uit Munchen en Jeka Jane uit Los Angeles.

Naast de shows is er de voorronde Spin Off Noord Nederland. Breakdancers en stand up dansers kunnen zich hier plaatsen voor de finale in Amsterdam. De winnaar in Amsterdam kwalificeert zich voor de battle Evolution in Amerika.

De live band The Cool Quest zorgt voor een Funkin’ HipHop en Soulvolle Jazz sound. Ze doen zowel een optreden als een jamsessie met locale rappers.

New Attraction DanceJAM XL masterclasses beginnen op 21 december om 13.30, de entree is afhankelijk van het aantal te volgen masterclasses.

New Attraction DanceJAM XL event begint op 22 december om 13.00, de entree is 10 euro.

Voor meer informatie: www.newattraction.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.