New Attraction Block Jam

Zondag 6 juli van 13.00-18.00 uur

De 2e editie van de Block Jam staat gepland op zondagmiddag 6 juli. De eerste editie was vorig jaar op het Ebbingekwartierterrein. Dit jaar is het event op het schoolplein bij Backbone 050; de nieuwe jongerenbroedplaats van Groningen in Vinkuizen. 

Het programma bevat urban/hiphop muziek, dans, sport en graffiti-art, waar lokale, landelijke en internationale acts en deelnemers bij betrokken zijn. Het uitwisselingsproject van de Urban Academy met de Hiphop Academy Hamburg presenteert gezamenlijke shows van dans en muziek. Meer dan 175 artiesten (en deelnemers van de Urban Academy) creëren een programma waar het publiek van op zal kijken.

Het publiek kan ook zelf iets doen in de do-it-yourself corner en er zijn meerdere BackBone050-organisaties vertegenwoordigd op de locatie. Het publiek kan thuis al in de stemming komen met behulp van een tutorial-video op facebook en een dansje instuderen voor de gezamenlijke Block Jam dans-flashmob.

GRAFFITI ART

Over het gehele terrein van de Block Jam verspreiden zich 14 deelnemers om pieces te zetten. De graffiti-jam is een combinatie van oldskool graffers waaronder twee internationale graffers. en de jonge garde. Ook is tijdens de Block Jam de onthulling van de permanente muurschildering op het gebouw van BackBone050, gemaakt door Klaas Lageweg.

MUZIEK
DJ Lowpro draait de plaatjes en de band ‘Next Of Kin’ treedt op met eigen werk en begeleidt vocalisten en dansers tijdens jamsessies. Raicho & Kizzle (From Day One), Haas, O.N.S. Royalty zijn te zien met hun eigen act en diverse muziektalenten treden op in het ‘New Attraction in the Mix’ blok. Artiesten uit Groningen en Hamburg presenteren een via facebook ontwikkelde exchange performance.

DANS
Dit jaar is er een showcase onder leiding van Daphne Scheerlinck (Tocsick) en zijn er diverse lokale/regionale demoshows in een ‘New Attraction in the Mix’ blok. De deelnemers breakdance en hiphopdans van het uitwisselingsproject met de HipHop Academy Hamburg presenteren hun gezamenlijke shows. Optredens van o.a. de acts ‘X-Gen’ en ‘The Collective’ maken het dansprogramma compleet.

SPORT
In de sportshows zijn Skate, BMX, Freerunning en Freestyle Soccer te zien. Zo staat er een dikke ramp voor BMX’ers en is er een speciale playground voor de andere sporters. Tom Vegter geeft Freestyle Soccer demonstraties en talenten van het Pedalpark geven demonstraties BMX/Vert Jump. Dit wordt dit afgewisseld met demonstraties van skaters en skateboarders van het Colosseum, terwijl DJ Winchester (o.a. bekend van Monster Energy) plaatjes draait.

D.I.Y. – Corner
In de Do-It-Yourself Corner kun je graffiti-shirts maken, een tag zetten, of een yoyo-workshop volgen. Ook kun je Freestyle Soccer en BMX tricks leren. 

De Block Jam wordt gehost door MC Sherlock.

Meer informatie over het programma van de Block Jam en de optredende artiesten is te vinden op de website (www.newattraction.com)

Zondag 6 juli, 13.00u – 18.00u
Gratis Entree
BackBone 050, Travertijnstraat 12, Vinkhuizen, Groningen

Urban Academy Groningen

Gedurende het hele jaar biedt de Urban Academy activiteiten van introductieworkshops tot masterclasses, meetings en jams, intakedagen en events voor jongeren en artiesten in de hiphop/urban disciplines dans, muziek, sport en graffiti-art. De Block Jam is de afsluiting van het seizoen en het presentatiemoment van al dit talent.

Gelinkt aan de Block Jam zijn er diverse activiteiten nog in volle gang.

Een uitwisseling met de HipHopAcademy Hamburg waarbij via e-learning zowel op docentenniveau als deelnenersniveau voia facebookgroepen gewerkt wordt vanuit een gezamenlijk ontwikkeld lesprogramma naar presentatues voor op de Blick Jam. Op zaterdag 5 juli staat de ontmoeting met elkaarop het programma. 36 breakdancers, hiphopdansers, MC’s, producers en vocalisten uit Groningen en Hamburg zetten dan hun gezamenlijke show in elkaar.

De muzikanten van de acts Revo, Luc-C, Team Vervelend en HWM werken in de weken voorafgaand aan de Block jam in meerdere sessies aan hun performance en skills onder leiding van Roberto Tan voor de New Attraction in the Mix muziek show.

Mohamed Yusuf Boss heeft voor de NA in the Mix dans verschillende dansgroepen uit Assen, Groningen, Hoogeveen en Roden gebundeld en hun eigen shows aan elkaar gekoppeld tot 2 bijzondere dansshows. NA in the Mix 1 bestaat uit de dansgroepen:
MDC, Feel Your Moves en Mighty Future Crew. NA in the Mix 2 bestaat uit de dansgroepen:
MisFits, TDC crew en Ultimate Selection. 

Daphne Scheerlink van de meidengroep ‘Tocsick‘ staat bekend om haar harde, rauwe stijl. Eind juni werkt ze samen met topdeelnemers van de Urban Academy. Dit resulteert in een showcase die te zien zal zijn op de Block Jam.

Kunstenaar Klaas Lageweg maakt voor de Block Jam een permanente muurschildering op het gebouw van BackBone050, tijdens de Block Jam is de onthulling.

De Urban Academy werkt aan ontwikkeling van talent. Op de Block Jam zal te zien zijn dat dit leidt tot een uniek programma voor zowel de optredende en deelnemende artiesten als voor het publiek.

Urban Academy Groningen en New Attraction Block Jam zijn producties van stichting Urban House Groningen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.