Muziek bij de Kardingerplas

Volgens de eerste plannen zou er 4 achtereenvolgende zaterdagen een muziekfestijn plaatsvinden op het strand van de Kardingerplas. Volgens de spelregels kon het allemaal, hoewel deze planning in feite haaks stond op de bedoelingen van de regelgeving. Om concentratie te voorkomen staat in de regels dat er bij Kardinge jaarlijks maximaal 4 muziekfeesten bij hooguit twee per maand. Zo hoopte men op spreiding, maar wie de data van de geplande feesten bestudeerde, zag dat het om inderdaad vier ging en ook om maximaal 2 per maand, met de laatste twee zaterdagen in juni en de eerste twee in juli.

De laatste van de vier, een houseparty, is inmiddels geschrapt. Van de drie overgebleven feesten heeft de eerste, “Raw Beats”, plaatsgevonden op 21 juni, het festival “Leef” is gepland op 28 juni en op 5 juli volgt “Dance at the Beach”. Voor “Leef”, de enige die geen houseparty is, heeft de Gezinsbode al flink reclame gemaakt.

Op de op internet in te zien gemeentelijke evenementenkalender, die jammer genoeg niet wekelijks wordt bijgehouden, is te volgen hoe het staat met de vergunningen voor deze feesten. Op de kalender van 23 juni zijn de vergunningen voor de feesten op 28 juni en 5 juli nog niet afgegeven. De kalender daarvoor was van eind mei zodat je pas achteraf kon zien dat de vergunning voor “Raw Beats” is afgegeven.

Drie feesten op drie opeenvolgende zaterdagen. Geeft dat geluidsoverlast?

Voor Beijum stond de wind bij “Raw Beats” behoorlijk gunstig. Alleen aan de zuidrand van de wijk was het te horen. Dat hoeft bij de andere feesten, mede ook gezien de ervaringen van 2013, niet zo te zijn.

Klachten over geluidsoverlast die in het weekend worden gemeld bij het Meldpunt Overlast, worden pas na het weekend, als het feest dus al lang en breed voorbij is, behandeld. Wie overlast ervaart kan volgens de gemeentelijke website het volgende doen:

  • Wilt u acute overlast van geluid melden waarbij politie-inzet noodzakelijk is? Neem dan contact op met de meldkamer van de politie via 0900-88-44
  • Als u tijdens een evenement hinder ondervindt kunt u contact opnemen met de gemeente Groningen via de evenementenklachtentelefoon: (050) 367-11-33. (De evenementenklachtentelefoon is alleen bedoeld voor het melden van overlast van evenementen, en/of vragen over overlast van evenementen)

Het festival “Raw Beats” in volle gang – foto Willemien Mensinga

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.