Moeite om rond te komen?

Kunt u hulp gebruiken bij het op orde brengen van uw financiën? Wellicht kunnen kan onze groep voor mensen met financiële hulpvragen helpen.

Ons doel is om mensen op een laagdrempelige manier in groepsverband zelf de eerste stappen te laten zetten in het oplossen van financiële problemen. Het belangrijkste is dat mensen zich bewust worden wat ze moeten doen om hun situatie te verbeteren en welke stappen er nodig zijn om uit de schulden te komen. Verder leggen we uit wat u kunt doen om niet in de schulden terecht te komen. Ook wordt gekeken naar de vragen die u en de andere deelnemers hebben. De groepsleider beantwoordt uw vragen, maar onderling kunnen jullie elkaar vast ook verder helpen.

De opzet van de bijeenkomsten is simpel: u krijgt eerst informatie over wat de groep voor u kan betekenen. Er wordt geïnventariseerd waar de deelnemers behoefte aan hebben. Aan de hand van die vragen wordt er informatie gegeven en deelnemers onderling kunnen elkaar ook helpen. Daarnaast komt aan bod, het belang om je financiële situatie te stabiliseren. Vervolgens gaat iedereen individueel aan de slag. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een schuldenoverzicht, het opzeggen van de loterijen, informatie zoeken, DigID aanvragen/activeren, etc. Er zijn computers en telefoons beschikbaar.

Aanmelden

Graag aanmelden via STIP Beijum, Ypemaheerd 42, 050-5490229

of bij hulpverlener Erika Ritzema via e-mailadres: e.ritzema@mjd.nl

Praktische informatie

In de stad Groningen zijn al verschillende groepen actief, zoals in Vinkhuizen, Lewenborg, de Indische buurt/Hoogte, Zuid en Beijum. Deze groepen hebben ongeveer dezelfde opzet. De groep in Beijum wordt gegeven iedere dinsdag om 10:30 uur tot 12.30 in De Wegwijzer. Ypemaheerd 42.

U kunt iedere week instromen en u bepaalt zelf hoeveel bijeenkomsten u volgt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.