Modderen aan de Waterkant met Wijknatuurgidsen

Op zondag 30 juni vindt er in de Boerderijum in Beijum een heus ‘Modderspektakel’ plaats, georganiseerd door kindercentrum De Mallemolen. Op deze dag kunt u onder begeleiding van wijknatuurgidsen van Natuurmonumenten een excursie in Beijum meebeleven. Met de wijknatuurgidsen kunt u die dag “Modderen aan de Waterkant”.

In een excursie van anderhalf uur gaan we ontdekken hoe de bodem van Beijum er uitziet. Daarna gaan we zoetwaterdiertjes vangen. We ontdekken hoe ze heten en wat ze doen. Daarna lopen we langs bermen en slootkanten en kijken naar wat er aan de waterkant groeit en leeft.

Terug in de Boerderijum kunt u nog even naar de Theeschenkerij waar de kinderen een tekening van hun échte of  ‘gedroomde’ waterdier kunnen maken om mee naar huis te nemen (consumpties voor eigen rekening).

De excursie is gratis en voor alle leeftijden. Jonge kinderen kunnen alleen onder begeleiding van een ouder deelnemen. Trek kleren aan die nat of vies mogen worden. Bij nat weer is het handig om laarzen te dragen.

De excursie vertrekt om 10.00 en om 14.00 uur bij de Boerderijum in Beijum. Er kunnen per excursie 20 mensen mee. Graag van te voren even opgeven bij NDE: 050-3676321 of nde@groningen.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.