Mindfulness voor moeders

Waarom speciaal een cursus Mindfulness voor moeders?

Moeders hebben het druk met werk, kinderen, huishouden, hobbies, sport, sociale contacten etc. Ik weet uit eigen ervaring en uit wat ik om me heen zie, dat moeders regelmatig stress ervaren. Ze rennen maar door en gunnen zichzelf weinig rust. 
Kies maar, op de bank zitten en even niks doen of toch nog  gauw dat boodschapje halen? Maar al te vaak vaak valt de keuze op DOEN. Niet zitten en af en toe rust nemen, maar doorgaan. Het moet immers toch gebeuren? En als je dan toch al die boodschap haalt, kun je gelijk ook wel even……….vul maar in. Herken je dit?

Als je dan weer thuis bent, nog druk in je hoofd en je kinderen maken veel lawaai, werken niet mee, zijn hangering en doen vervelend, dan is het al gauw te veel. Je hebt al weer tegen ze geschreeuwd dat ze moeten opschieten, hun spullen moeten opruimen etc. Natuurlijk doe je dat liever ook niet, maar het is al weer gebeurd. Je hebt gereageerd op de automatische piloot. Sterker nog, je was de hele tijd bezig op de automatische piloot. Rennen i.p.v. stilstaan, veel tegelijk, in je hoofd al bij de volgende actie. Dit alles kun je reageren op de automatische piloot noemen.

Als je niet uitkijkt ben je meer bij wat zóu moeten, leuk zóu zijn, anders zóu moeten, dan wat er NU werkelijk is.

Mindfulness voor moeders leert je bewust uit de automatische piloot te stappen. Weer te voelen dat je af en toe rust nodig hebt, dat één ding tegelijk doen beter is dan proberen te multi-tasken. 
Je leert hoe je weer bewust naar je kind kan kijken, hem/haar te zien zoals ie echt is. Je niet alleen te richten op dat lastige gedrag, maar ook de liefde te voelen die er altijd is. Als je dat doet, dan kun je veel gemakkelijker zien wat er op dat moment echt nodig is. En zeg nou zelf, is schreeuwen en mopperen vaak echt nodig?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.