Meer onkruid en zwerfvuil in Stad door bezuinigingen

De gemeente wil bezuinigen op het dagelijkse onderhoud van de straten en het groen. Dit geldt niet voor de binnenstad en het Noorderplantsoen. Daar wil het college van B&W het bestaande hoge kwaliteitsniveau van onderhoud handhaven. Maar elders in de Stad zullen de medewerkers van Stadsbeheer zich minder vaak laten zien.

Stadjers en bezoekers van de stad gaan dat zien, laten B&W weten. De Stad Groningen gaat er minder verzorgd uitzien. Er wordt minder vaak gesnoeid en onkruid verwijderd. Vooral in het groeiseizoen zal er meer en hoger onkruid zichtbaar zijn. Ook gaat de gemeente minder vegen waardoor er meer zwerfafval op straat te zien is. Daardoor blijft ook hondenpoep langer liggen.

Aanvalsteam
Verder komt de gemeente minder snel in actie bij graffiti en drijfvuil op het water.Om excessieve verrommeling en vervuiling tegen te gaan heeft de gemeente vanaf 2015 een ‘aanvalsteam’ achter de hand. “Die zetten we in bij explosieve onkruidgroei en bij concentraties van zwerfvuil”, aldus B&W. Verder onderzoekt de gemeente de mogelijkheden van meer burgerparticipatie voor het schoonhouden van de openbare ruimte. “We denken hierbij bijvoorbeeld aan het adopteren van een deel van de wijk door scholen, buurtverenigingen of betrokken bewoners.”

bron: Gemeente Groningen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.