Meer geluidsarm asfalt bij kruising Beijum-zuid

De afgelopen weken organiseerden provincie en gemeente opnieuw inlopen over de stand van zaken wat betreft de aanpak van de Oostelijke Ringweg. Bij de kruispunten Beijum-zuid en -noord zijn omwonenden redelijk tevreden over de uitkomsten van inspraak en overleg.

Wat Beijum-noord betreft volgt nu nog een procedure voor aanpassing van het bestemmingsplan. Komend najaar kan daar nog op ingesproken worden. Bij Beijum-zuid zijn de uitvoerende werkzaamheden intussen begonnen. 2 juli a.s. worden daar een tijdelijke kruising en een toegangsweg van en naar de Emingaheerd in gebruik genomen, voorjaar 2013 wordt begonnen met de fundering van het nieuwe viaduct, najaar 2013 moet de nieuwe ongelijkvloerse kruising in gebruik genomen kunnen worden. In verband net de aanleg van het tijdelijke kruispunt zullen de Emingaheerd en de Berlageweg van 11 juni tot 1 juli a.s. worden afgesloten. Het verkeer van en naar Beijum zuid zal via de busbaan worden omgelegd.  Najaar 2012 organiseren provincie en gemeente opnieuw een voorlichtingsbijeenkomst over zuid.

Op de inloop op 9 mei jl. merkten aanwezigen op dat eerdere tijdens inspraak en overleg gemaakte afspraken over geluidsarm asfalt slechts gedeeltelijk in de uitvoeringsplannen waren verwerkt. Enkele dagen daarna kwamen gemeente en provincie met het verlossende woord: op de Emingaheerd wordt alsnog geluidsarm asfalt aangebracht tot aan de kruising met de Fossema- en Framaheerd en op de Berlageweg tot aan het Heerdenpad. Op de rotondes komt overigens geen geluidsarm asfalt. Dat asfalt is niet robuust genoeg voor op rotondes ronddraaiend verkeer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.