Meepraten over inrichting Beijumrand Kardingegebied.

Woensdag 14 maart jl. organiseerde Natuurmonumenten een avond in buurtcentrum De Kleihorn aan de Fultsemaheerd over de Beijumrand van het bij Natuurmonumenten in beheer zijnde Kardingegebied. Eerder werden door Natuurmonumenten ongeveer 1300 enquêtes uitgezet onder bewoners langs de zuidrand van Beijum; daar kwamen ruim 200 reacties op. De avond in De Kleihorn was daar een vervolg op; er kwamen ruim 70 Beijumers op af.  Ze toonden zich sterk betrokken bij het Kardingegebied en tijdens de avond werd een veelheid aan meningen en ideeën ingebracht voor mogelijke verbeteringen aan inrichting, gebruik en beheer van het aan Beijum grenzende randgebied.  Op verzoek van Natuurmonumenten gaf een aantal aanwezigen zich op om in een werkgroep verder door te praten over de meest gewenste inrichting, gebruik en beheer van het betreffende gebied.  Alle aanwezigen stelden het merkbaar op prijs dat Natuurmonumenten hen op deze wijze bij de inrichting, gebruik en beheer van het Kardingegebied betrekt.

De betreffende werkgroep kwam 5 april jl.  bijeen.  Daar kwamen opnieuw veel ideeën op tafel en die leken voor het grootste deel goed te combineren. Daar is Natuurmonumenten opnieuw mee aan de slag gegaan en dat heeft nu geleid tot een plan van aanpak.

Dat plan van aanpak wordt op dinsdag 15 mei a.s. gepresenteerd in De Kleihorn. De avond start om 19.30 u., inloop vanaf 19.15 u. Belangstelling? Aanmelden kan via k.abspoel@natuurmonumenten.nl of tel. 0592-305050. Natuurmonumenten wil voor de goede orde graag een beeld hebben hoeveel mensen men kan verwachten. Voor vragen of opmerkingen kan men contact opnemen met boswachter Reiner Hartog: r.hartog@natuurmonumenten.nl

Meer weten?: www.natuurmonumenten.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.