Mamamini geeft 25.000 euro aan goede doelen

Er gaat niets boven Groningen. En laten we dat alsjeblieft zo houden. Daarom: geld voor non-profit organisaties die de stad leuker en
leefbaarder maken én houden. Zoals elk jaar stellen wij, Stichting Mamamini, ook dit jaar weer 25.000 euro beschikbaar.

Dat geven we niet zo maar weg. De organisaties die eerder in aanmerking kwamen zijn kleinschalig. Lokaal. Betrouwbaar. Ze hebben geen politiek of
religieus doel en zijn niet stiekem een particulier. En o ja. Ze opereren in de gemeente of de regio Groningen.

De jacht op het geld opent in september. Tot november kunnen organisaties hun projecten indienen. In april maken we tijdens een wervelende show bekend wie de winnaars zijn.

Afgelopen jaar hielpen we onder meer de Stichting Exploitatie Gasthuis Groningen, die terminaal zieken in de laatste fase een comfortabele omgeving biedt. Maar ook de stichting Kattenbos kreeg geld, een opvangplek voor katten die niet herplaatst kunnen worden. En de stichting ter bevordering van de Vrolijkheid, die kinderen in asielzoekerscentra helpt hun trauma’s te verwerken door creatief bezig te zijn. En zo waren er nog tweeëntwintig gelukkigen, van zeer divers pluimage.

Mamamini is de afgelopen tijd negatief in de pers geweest. Onrust. Gerommel. Gedoe. Dat is vervelend. Je zou er bijna van vergeten wat een leuke club we zijn. Dat we volledig zelfbedruipend zijn en dus niet afhankelijk van subsidie. Dat onze inboedelservice uniek is. Dat we in over twee jaar ons zilveren jubileum groots gaan vieren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.