MAF – Funfestival Zaterdag 8 juni 2013

Het Funfestival Beijum is dit jaar op zaterdag 8 juni. Aan het programma wordt nog gewerkt, maar we kunnen al wel flink wat verklappen. Naast Het Trefpunt komt een grote tent te staan met houten vloer, podium en horecavoorziening.

Van 13.30 – 17.30 uur wordt de jaarlijkse Voice of Beijum gehouden. Daar wordt onder leiding van Sandy Goeree en Broertje Zimmerman (D-love) al flink voor geoefend. Sandy en D-love treden tussendoor ook zelf op, en, afhankelijk van het aantal Voice-deelnemers, mogelijk nog een aantal artiesten. Hilda Kuiper (die 19 jaar zangeres van Ten Speed was), Cissy Gress (zangeres, ‘spoken word’ artieste en o.a. coach bij Kids on stage in Lewenborg) en Roxana Verboekend (zangeres die later op de avond ook optreedt op het festival) vormen samen de Voice-jury.

’s Middags zijn er verder diverse sport- en spelactiviteiten en gratis fruit en drinken voor de kinderen; wie wil kan voor 50 cent poffertjes of popcorn eten.

Van 17.30 – 19.00 uur verzorgt Urban Academy Groningen een graffiti-expo en -workshop, mede in het kader van ideeën voor een graffitiproject Beijum; tegelijkertijd treden in de tent diverse New Attraction-acts op. De New Attraction promobus is ook present.

Het programma met live optredens is van 19.00 – 23.00 uur met Jesselisch (coverband), What’s Cooking (pop), Soulmates (swinging soul), Let’s  Quo (Status Quo Coverband), Roxana en als slotact de reggaeband Hard Foundation.

Vanaf 18.00 uur zijn er basketbalactiviteiten op het sportpleintje, Mattie Gelati is de hele dag aanwezig met Italiaans ijs. Vanaf 17.30 uur zijn er diverse kramen met eten.

(Brom)fietsen moeten gestald worden bij de Boerderijum,  auto’s moeten zoveel mogelijk parkeren bij de Dom Helder Camara- en Tine Marcusschool: langs de Beijumerweg mag niét geparkeerd worden.

De toegang tot het festival is gratis.

foto: Sandy Goeree (een van de juryleden)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.