Maandag 5 mei start sloop eerste gedeelte huidige Noordzeebrug

Maandagochtend 5 mei start de sloop van het eerste gedeelte van de huidige  Noordzeebrug. Dit heeft geen gevolgen voor het verkeer. In eerste instantie wordt de zuidzijde aangepakt (dichtst tegen de stad aan). Volgende week vindt de sloop van het noordelijk gedeelte plaats. De sloop vindt plaats met behulp van een hydraulische kraan, die het dek als het ware ‘wegknabbeld’.

In het weekend van 10 mei zullen er werkzaamheden plaatsen  om de tussenpijlers van de brug te verstevigen. Deze werkzaamheden zijn nodig om het brugdek geschikt te maken om het te gebruiken voor de bouw van het  nieuwe brugdek dat aansluitend start.

Twee gedeelten

De huidige Noordzeebrug bestaat uit twee gedeelten. Momenteel is één gedeelte in gebruik voor het doorgaande verkeer. Het andere gedeelte, is het gedeelte dat gesloopt wordt. Vanaf november van dit jaar gaat het verkeer op het nieuwe brugdek rijden dat nu in aanbouw is. Dan wordt het gedeelte waar het verkeer nu op rijdt, gesloopt en kan daar aansluitend de bouw van het nieuwe brugdek starten.

Bijzondere bouw

De aannemerscombinatie Van Spijker/Oosterhof-Holman heeft voor een bijzondere aanpak gekozen om de nieuwe brug te kunnen bouwen. De bouw van de nieuwe brug vindt drie meter boven de bestaande (oude) brug plaats. Daarbij dient de bestaande brug als tijdelijke ondersteuning voor de bouw van de nieuwe brug. Als de gehele nieuwe brug klaar is,  wordt het bestaande gedeelte boven het water van de brug gesloopt.

Toekomstige situatie
De werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak rondom de aansluiting Ring Noord/Bedumerweg waarbij er een nieuwe en hogere Noordzeebrug is voorzien. Aanleiding hiervoor is de verdieping en verbreding van de vaarweg Lemmer-Delfzijl. Voor meer informatie over de nieuwe situatie zie ook de ‘toekomstfoto’s’ op de website http://www.ringgroningen.nl/noordzeebrug

Geheel rechts op de site staat “Noordzeebrug”. Bekijk hier de nieuwe situatie, klik op nu en straks en je ziet het verschil!

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.