Maandag 1 september: Start asfaltering nieuwe weg bij Noordzeebrug

Vanaf maandag 1 september starten de eerste asfalterings-werkzaamheden bij de Noordzeebrug en het knoopppunt Bedumerweg in Groningen. De grote hopen zand die al maanden naast de weg liggen, zijn nu voldoende ingeklonken. De werkzaamheden vinden in diverse fasen plaats. Het verkeer ondervindt hier geen hinder van. Samen met de aannemer is de totale fasering van het werk verder geoptimaliseerd. De werkzaamheden liggen op schema en het verkeer loopt goed door. Besloten is daarom om in de huidige situatie meer werkzaamheden aan één kant uit te voeren.

Overzetting verkeer voorjaar 2015

Het autoverkeer gaat daarom pas in het voorjaar van 2015 – aanvankelijke planning november 2014 – naar de andere zijde van de brug. Tegelijkertijd gaat dan ook de omleiding van de fietsers in, want met de omzetting van het autoverkeer is het niet meer mogelijk om het huidige fietspad te gebruiken.

Fietsers hoeven minder lang om te fietsen

De eerder aangekondigde afsluiting voor het fietsverkeer van circa ëën jaar kan daardoor met enkele maanden worden ingekort.

Voortgang werkzaamheden

De omgeving in dit gedeelte van de stad verandert nu in een rap tempo. Het verkeer stroom goed door. De asfalteringswerkzaamheden gelden nog niet voor het hele stuk. Op de brug zelf kan nog niet geasfalteerd worden, want het brugdek is nog in aanbouw. Recenteljk zijn de zogenaamde kolommen gestort bij de nieuwe brug. Binnen enkele weken is te zien hoe het nieuwe brugdek (boven het oude) wordt gebouwd. Ook de contouren voor het nieuwe viaduct bij de Bedumerweg worden ook steeds meer zichtbaar. Het grote stalen ‘framewerk’ naast de weg, is de tijdelijke ondersteuning van het nieuwe viaduct van de Bedumerweg.

Toekomstige situatie

De werkzaamheden maken deel uit van de totale aanpak rondom de aansluiting Ring Noord/Bedumerweg. Daarbij wordt ook nieuwe en hogere Noordzeebrug aangelegd. Aanleiding hiervoor is de verdieping en verbreding van de vaarweg Lemmer-Delfzijl. Voor meer informatie over de nieuwe situatie zie ook de ‘toekomstfoto’s’ op deze website http://www.ringgroningen.nl/noordzeebrug Geheel rechts op de site staat “Noordzeebrug”. Bekijk hier de nieuwe situatie, klik op nu en straks en je ziet het verschil!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.