Maaibeleid of maaien met beleid

In 2011 is bij de gemeente Groningen in een nieuw maaibeleid ingevoerd. Over dat nieuwe  maaibeleid beleid zijn de meningen sterk verdeeld. De gemeente evalueert op dit moment dat beleid, ook opmerkingen uit Beijum worden daarbij betrokken. De werkgroep Groen & Grijs van de Bewoners Organisatie Beijum is echter ook niet tevreden over de manier waarop gemaaid wordt.

Het zou beter geweest zijn om met enig beleid te maaien, als dit het geval zou zijn geweest zou de schade aan het gras in de wijk veel kleiner geweest. Op meerdere speelvelden is het op dit moment niet mogelijk te spelen, niet alleen vanwege de weersomstandigheden, maar ook vanwege de schade die door de maaimachines is aangericht door te maaien in een te natte periode.

Maaien van gras in die periode heeft overal in de wijk zijn sporen achter gelaten, sporen tot wel 15 cm. diepte zijn geen uitzonderingen. Het voetbalveld aan de Ypemaheerd zit vol met sporen van maaimachines die voetballen op het veld gevaarlijk en feitelijk onmogelijk maken.

Het grasveld bij de Bentismaheerd, waar jaarlijks een volleybaltoernooi wordt gehouden, en dat andere jaren in overleg met de gemeente wordt gemaaid, zit nu vol gaten en sporen van maaimachines. Bij de basisschoolschool in de Fultsemaheerd zijn zelfs maaicirkels in het gras gereden met de nodige sporen. De werkgroep Groen & Grijs heeft een en ander onder de aandacht van de gemeente gebracht.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.