Ludieke marketingacties tijdens landelijke intocht Sint

Marketing Groningen heeft een aantal originele acties ontwikkeld om Groningen op haar best naar voren te laten komen tijdens de landelijke intocht van Sint op 16 november a.s. en de periode t/m 5 december. Er is een speciaal boekje samengesteld met allerlei weetjes over Sinterklaas en de intocht. Daarnaast heeft Marketing Groningen leuke Sinterklaasacties georganiseerd zoals levensgrote verlanglijstjes in de binnenstad, een Sinterklaas gedicht waar iedereen aan mee kan schrijven, Groningen mijters die worden uitgedeeld tijdens de intocht en een fotobord waarmee je als Sint, Piet of het Paard op de foto kan.   

Insert Sinterklaas in Kidsweek en Donald Duck

Op 16 november wordt Sinterklaas feestelijk onthaald in de stad Groningen. Om hier extra landelijke aandacht voor te vragen en mensen te verleiden om naar Groningen te komen, ook na de intocht, heeft Marketing Groningen in samenwerking met de Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken, gemeente Groningen en de Groningen City Club een speciaal Sinterklaas boekje laten meesturen met Kidsweek en Donald Duck. Het boekje is op 7 november jl. verspreid via Kidsweek (oplage 30.000) en op 11 november via de Donald Duck in de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel (oplage 42.000).  Daarnaast zijn er 20.000 exemplaren verspreid onder leerlingen van alle basisscholen in Groningen, kinderdagverblijven en BSO’s.   

Levensgrote verlanglijstjes

Van 11 november t/m 8 december hangen er levensgrote verlanglijstjes op verschillende plekken in de binnenstad. Kinderen of hun ouders kunnen op zoek gaan naar zo’n verlanglijst, invullen wat ze het allerliefste van Sint zouden willen krijgen en misschien komt hun wens wel uit! Wensen worden beoordeeld op: originaliteit, haalbaarheid en de relatie met Groningen.


Het Grootste Groninger Sinterklaasgedicht

Het Sinterklaasfeest is niet compleet zonder gedichten. Daarom organiseert Marketing Groningen in samenwerking met het Grand Theatre, het Poëziepaleis en Studio Plakband ‘het Grootste Groninger Sinterklaasgedicht’. Alle kinderen en hun ouders die het Grand Theatre bezoeken van 16 november t/m 2 december kunnen via een hele bijzondere Sint Dichtmachine meeschrijven aan een reuzengroot gedicht. De eerste zin van het gedicht is geschreven door Ties Leenstra (11), de Kinderdichter van Groningen. Op woensdag 4 december om 15.00 uur wordt het resultaat in het Grand Theatre voorgedragen door de stadsdichter Joost Oomen en Kinderdichter Ties Leenstra. Dat gebeurt onder het genot van live Sinterklaasmuziek, ranja en wat lekkers. De toegang is gratis.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.