Lokaal aan de slag met energie en voedsel

Workshops vanuit Duurzame Dorpen Verkiezing 2014

Een goed idee, en dan? Waar moet je beginnen? Hoe krijg je je dorpsgenoten enthousiast? En hoe geef je de begroting vorm? Tijdens workshops vanuit de Duurzame Dorpen Verkiezing worden deze en andere vragen beantwoord. Ervaringsdeskundigen denken gericht mee met initiatiefnemers die hun dorp of buurt duurzamer en leefbaarder willen maken. De workshops zijn gericht op energie en voedsel, maar zijn ook nuttig voor initiatiefnemers van andere duurzame plannen. De Duurzame Dorpen Verkiezing is een initiatief van Groninger Dorpen, Natuur en Milieufederatie Groningen, Roeg & Roem en Summersalt, in samenwerking met de Provincie Groningen.

Groningen zit vol enthousiaste, duurzame initiatiefnemers. Bij het vormgeven van hun plan lopen zij echter vaak aan tegen praktische vragen. Tijdens de workshops worden thematafels ingericht waar ervaringsdeskundigen vertellen over het betrekken en betrokken houden van dorpsgenoten, het verkrijgen van financiering en het doen van onderzoek. Daarnaast komen onderwerpen als communicatie,  zonnepanelen en moestuinen aan de orde. De deskundigen denken mee en geven tips om weer een stap verder te komen. Is het plan compleet? Dan kan door het in te dienen bij de Duurzame Dorpen Verkiezing ook nog eens kans gemaakt worden op € 5.000 en professionele coaching om het uit te voeren.

Het gaat om de volgende workshops:

  • Workshop Voedsel woensdag 9 april in Multifunctioneel Centrum Foxhol vanaf 19.30 uur
  • Workshop Energie woensdag 16 april in Multifunctioneel Centrum Foxhol vanaf 19.30 uur

Meer informatie is te vinden op www.duurzamedorpengroningen.nl.

Duurzame Dorpen Verkiezing 2014
De Duurzame Dorpen Verkiezing is voor bewoners van dorpen en buurten in de provincie Groningen die samen aan de slag willen om hun omgeving duurzamer en leefbaarder te maken. Zij kunnen vóór 1 juni 2014 hun plan indienen bij de Duurzame Dorpen Verkiezing om kans te maken op € 5.000 en professionele coaching om het uit te voeren. 26 juni worden de winnaars bekendgemaakt. Voorwaarden en het aanmeldformulier zijn te vinden op www.duurzamedorpengroningen.nl.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.